Лайм

Колишня дружина Джеффа Безоса стала найбагатшою жінкою в світі - як їй це вдалося

Маккензі Скотт стала ще багатшою на тлі пандемії Covid-19

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, Маккензі Скотт стала найбагатшою жінкою в світі. Зі станом в $ 68 млрд вона обійшла в рейтингу Франсуазу Бетанкур Мейерс - спадкоємицю L'Oreal, яка контролює 33% найбільшого в світі виробника косметики і має власний капітал в $ 66,8 млрд.

Фото: Getty Images

Відтепер Скотт займає 12 місце в списку найбагатших людей планети, тоді як перше місце відведено її колишньому чоловікові - Джеффу Безосу. Саме розлучення з головою Amazon в 2019 році дозволило жінці отримати акції компанії на суму близько $38 млрд.

Маккензі Скотт народилася і виросла в Сан-Франциско. У 1992 році вона закінчила престижний Прінстонський університет зі ступенем бакалавра англійської мови і стала письменницею, опублікувавши два романи "Випробування Лютера Олбрайта" в 2005 році і "Пастки" в 2013 році. Незабаром після закінчення коледжу Скотт почала працювати в хедж-фонді DE Shaw, де познайомилася з Джеффом Безосом. Пара почала зустрічатися і одружилася в 1993 році.

У 1994 році Безос покинув DE Shaw і заснував Amazon - на той час просто книжковий онлайн-магазин з офісом в їх сімейному гаражі. Маккензі допомагала чоловікові і стала першим співробітником в його компанії. За 25 років шлюбу пара виростила чотирьох дітей, але в 2019 вони розлучилися: Безос потрапив в скандал з витоком інтимних фото і повідомлень, якими обмінювався з ведучою новин Лорен Санчес. У той час він був одружений зі Скотт, і врегулювання розлучення пари стало одним з найдорожчих за весь час.

В рамках мирової угоди Скотт отримала 25% акцій Amazon, які оцінювалися в 38 млрд. Тоді її ім'я вперше з'явилося в списку найбагатших людей світу. У 2020 році Маккензі стала ще багатшою: на тлі триваючої пандемії Covid-19 акції Amazon злетіли до рекордного рівня, і це зробило її найбагатшою жінкою в світі з капіталом в $ 66,8 млрд.

Отримавши незліченні багатства, Макензі Скотт пообіцяла поділитися ними з нужденними. У 2019 вона приєдналася до ініціативи Giving Pledge, яка заохочує найбагатших людей в світі жертвувати більшу частину свого майна на добродійність. Вона вже пожертвувала близько 1,7 млрд на різні цілі, включаючи расову рівність, боротьбу зі зміною клімату та охорону громадського здорвья.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм