Лайм

У США полюють за скарбом гангстера "Голландця Шульца" - два приятелі впевнені, що от-от розбагатіють на $150 млн

Мисливці за скарбами вірять, що наблизилися до кладу бутлегера як ніколи

Існує легенда, згідно з якою в горах Катскілл на південному сході штату Нью-Йорк (США) заховані коштовності, гроші готівкою та цінні папери, які колись належали відомому бутлегеру Артуру Симону Флегенхаймеру, більш відомому на прізвисько "Голандец Шульц". За багатством гангстера полюють ось уже майже 90 років, і двоє безстрашних приятелів - Стів Зазулік та Райан Фазекас - впевнені, що от-от зірвуть джекпот.

Як пише NY Post, мова йде про новий телевізійний проек на місцевому каналі PBS. Його знімальна група слідує за парою канадських мисливців за скарбами, які вважають, що наблизилися до схованки гангстера як ніколи. За словами приятелів, в 1930-х скарб "Голландця Шульца" оцінювали в $7 млн, але сьогодні за нього можна виручити всі $150 млн.

"Голландець Шульц" (в центрі) Фото: Getty Images

"Голландець Шульц" (він же "пивний король Бронкса") - один з найвідоміших гангстерів в історії США. У 1920-х бутлегер вертівся в тих же колах, що й Лакі Лучіано або Меєр Ланські, і в період Сухого закону заробив цілий статок, поставляючи алкоголь на вулиці Нью-Йорка таємними маршрутами.

Кажуть, продукція "Голландця Шульца" не відрізнялася особливою якістю, просто гангстер володів чудовим "даром переконання" і знаходив різні способи "зацікавити" покупця. Як розповів виданню письменник Нейт Хендлі, автор книги "Голландець Шульц": Зухвалий пивний барон Нью-Йорка", одного разу власник місцевої пивної відмовився купувати пиво бутлегера - незабаром бізнесмен знайшли повішеним за великі пальці рук, а на очі йому надягли ганчірку, просочену кров'ю та слідами від гонорейних ран, що практично позбавило бідолаху зору.

Ходять також легенди, що бутлегер був тим ще скнарою. І після того, як Аль Капоне опинився за гратами, а прокурор Нью-Йорка Томас Дьюї заявив, що "Голландця Шульца" чекає та ж доля, гангстер став готуватися до війни і сховав свої скарби десь у гірському хребті Катскілл.

Незабаром після цього, з'явившись на одному із зібрань ватажків мафії, "Голландець Шульц" заявив, що має намір прибрати Томаса Дьюї, але колеги бутлегера цю ідею не оцінила. Зокрема, Лакі Лучіано побоювався, що вбивство прокурора тут же призведе до полювання на членів організації. Тоді ж головорізу Альберту Анатазії доручили усунути "Голландця Шульца".

Місце вбивства гангстера і його приятелів Фото: Getty Images

Увечері 23 жовтня 1935 року двоє невідомих увійшли в один з ресторанів у Нью-Джерсі, де "Голландець Шульц" вечеряв з приятелями, і розстріляли всіх трьох. Двома годинами пізніше "Пивний король Бронкса" помер у клініці, і місцезнаходження його мільйонного стану згинуло з ним. Але деякі джерела стверджують, що незадовго до смерті бутлегер говорив про певний ящик і необхідності перевести в готівку облігації.

Існує безліч різних версій про те, що саме сховав гангстер, і які були розміри його стану. Деякі вважають, що його скарби дійсно зариті в сталевому ящику поблизу річки Ізопус Крік (Esopus Creek), а тому досі не були знайдені, адже ця область часто затоплюється, що ускладнює пошуки.

Та герої телевізійного шоу не бояться подібних труднощів. Приятелі з Канади хваляться цілим набором сучасного обладнання та великим досвідом у пошуках скарбів. Що правда, поки вони знайшли біля струмка річки лише дві золоті монети 1903 року, які їх дуже надихнули.

Нещодавно Зазулік та Фазекас вивчили бутлегерскій тунель "Голландця Шульца" і припустили, що свого часу саме він слугував таємним місцем, яким перевозили скарби гангстера.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПочитати
Теги:

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм