Лайм

Джилл і Джо Байден одружені 44 роки - історія їхнього кохання могла б стати сценарієм сльозливої драми

Сім'я Байденів пережила багато трагічних епізодів

Перш ніж прийняти присягу в якості 46-го президента США, Джо Байден опублікував в Instagram дуже особистий пост: "Я люблю тебе, Джиллі, і я дуже вдячний, що ти зі мною на цьому шляху".

Історія кохання президента і його дружини налічує більше 45 років, і журнал People розповів про їхні найдраматичніші моменти.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Joe Biden (@joebiden)

У 1972 році, незабаром після обрання 30-річного Джо Байдена сенатором штату Делавер, він став удівцем. Його дружина Нелія загинула, коли всього за кілька днів до Різдва в її авто врізався тягач з причепом. Також в машині знаходилися троє дітей Байденів, і однорічна дочка Наомі померла разом з матір'ю. Двоє синів політика, Бо і Хантер, отримали важкі травми і провели в лікарні декілька місяців.

Три роки по тому батько-одинак відчув сили рухатися далі і познайомився зі студенткою Делаверского університету, яка повернула йому життя. "Вона змусила мене думати, що моя сім'я знову може стати повною", - писав Байден про чуйну, сильну і підтримуючу Джилл Джейкобс.

Джо і Джилл Байден на початку стосунків. Фото: Wikipedia

На першому побаченні дівчина не вірила, що у неї знайдеться багато спільного з політиком-удівцем, але пара швидко перейшла на стадію серйозних стосунків. Джилл охоче дбала про синів Джо, поки він працював допізна, готувала їм вечерю і забирала зі школи. Але незважаючи на міцний зв'язок, вона 5 разів відкидала пропозицію руки і серця Джо: після невдалого шлюбу дівчина побоювалася заміжжя і не хотіла ризикувати своєю кар'єрою.

Байдену все ж вдалося переконати Джилл в тому, що роль дружини політика не позбавить її роботи і перспектив. У 1977 році пара одружилася, в 81-му стала батьками дівчинки Ешлі, і життя увійшло в спокійне русло. Але 10 років потому сім'ю чекало суворе випробування: Джо Байден виявився в критичному стані через аневризми головного мозку і тромбоемболію легеневої артерії.

"Наші діти ніколи не бачили, щоб я плакала, коли Джо лежав при смерті в лікарні після двох аневризм в 1988 році, або коли лікарі швидкої допомоги несли його вниз по сходах нашого будинку після того, як в тому ж році у нього була тромбоемболія легеневої артерії", - писала Джилл Байден в своїх мемуарах.

Джо і Джилл Байден в 1988 році Фото: Getty Images

Лікарі врятували Джо Байдена, а дружина допомогла йому відновитися і повернутися до роботи з новими силами. Пара продовжила будувати кар'єру, яка одного разу приведе їх у Білий дім. У 2007 році Джилл Байден захистила дисертацію і отримала ступінь в галузі освіти, а у 2008 році Джо став віце-президентом в кабінеті Барака Обами.

На жаль, після кар'єрних злетів сім'ю Байденів чекала нова трагедія. У 2015 році у віці 45 років від раку мозку помер їхній син Бо. Лише згуртованість допомогла їм пережити горе. "Моє життя змінилося в одну мить. Весь час його хвороби я щиро вірила, що він буде жити, аж до того моменту, коли він закрив очі", - писала Джилл.

Фото: Getty Images

Коли в 2020 році Джо Байден вирішив стати президентом, Джилл погодилася боротися за свого чоловіка, і на самому початку передвиборної гонки їй буквально довелося відбивати чоловіка від настирливого протестуючого. Сам Байден описував свою дружину як найсильнішу людини, яку він знає. "У неї хребет як шомпол. Вона пристрасно любить, глибоко піклується, - говорив він про Джилл. - Я обожнюю її. Коли вона спускається сходами, і я дивлюся на неї, моє серце все ще стукає з шаленою швидкістю".

Навіть через 44 роки шлюбу Джилл і Джо Байден не втомлюються обмінюватися милими повідомленнями, фліртують на публіці і тепло говорять одне про одного при першій-ліпшій можливості. "Наші серця ламаються і розбиваються. Але єдине місце, де ми захищені від усіх небезпек любові, - це пекло. І одне в моєму житті залишилося незмінним: ми з Джо завжди були поруч", - говорить перша леді.

Джо Байден кусає дружину за палець під час передвиборної кампанії 2020 року Фото: Getty Images

  • Читайте також на theLime, які головні риси та досягнення відрізняють Джилл Байден від її попередниць - Меланії Трамп і Мішель Обами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм