Лайм

Брітні Спірс опікують як хвору Альцгеймером: режисерка фільму про співачку розповіла про її "ув'язнення"

The New York Times і канал FX випустили документальний фільм "Framing Britney Spears"

Критики і фанати хвалять новий документальний фільм про Брітні Спірс, знятий The New York Times. У ньому йдеться про кар'єру співачки, її шлях до слави і боротьбу за свободу від опіки батька, під якою вона примусово знаходиться з 2008 року. Режисер і продюсер фільму "Framing Britney Spears" Саманта Старк розповіла The Variety, що її команді вдалося дізнатися про нинішній стан 39-річної співачки.

"Ні вона, ні її родина зараз не розмовляють із засобами масової інформації. Вони, схоже, готуються до судової битві, і адвокати в цей час зазвичай радять своїм клієнтам не говорити зі ЗМІ, - сказала Старк. - Ми всіма способами намагалися передати Брітні сигнал про документальний фільм, але її оточує така щільна завіса, що ми не знаємо, отримала вона ці запити чи ні".

Автори фільму стверджують, що всі інтерв'ю зі співачкою за останні 10 років проводилися під суворим наглядом її опікунів, які вирішували, що буде в матеріалі. Саме тому Instagram Брітні залишився єдиним її каналом зв'язку з громадськістю, хоча достеменно невідомо, чи сама вона його веде.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Britney Spears (@britneyspears)

"Ви не можете запитати у Брітні, чи потрібна їй допомога, бо її оточує щільна стіна мовчання, яку підтримують її опікуни. Вони можуть обмежити кількість її контактів, тому, якщо ви зателефонуєте публіцисту або менеджеру Брітні, ви не отримаєте інтерв'ю, - говорить Старк. - Ми не знаємо, чи страждає Брітні психічним захворюванням. Про це ходять чутки у ЗМІ. Її медичні записи закриті. Ніхто нічого не знає. Тип опіки, яку застосовують до Брітні, часто використовується для людей з хворобою Альцгеймера. Її мета полягає в тому, щоб захистити людину і діяти так, як діяла б вона при здоровому глузді. Опікун, хто б він не був, має знати, що в інтересах людини".

За словами Старк, Брітні потрапила у юридичну пастку: щоб вийти з-під опіки батька Джеймі Спірса, вона має довести, що може керувати своїм життям і розпоряджатися грошима. "Але як ви доведете це, якщо перебуваєте під опікою, яка не дає вам розпоряджатися своїм життям і грошима?" - каже режисер.

Багато фанатів сприйняли документальний фільм як ще одне свідчення тяжкого становища співачки. Актриси Сара Джессіка Паркер і Бетт Мідлер розмістили слоган #FreeBritney у своїх соціальних мережах, а Майлі Сайрус використала виступ перед Супербоулом, щоб сказати аудиторії: "Ми любимо Брітні!"

Брітні Спірс знаходиться під опікою з 2008 року. Джеймі Спірс контролює її фінанси і всі інші аспекти життя. У листопаді 2020 року поп-зірка програла спробу відсторонити батька від опікунства, і він залишається при владі як со-опікун фінансової компанії Bessemer Trust. Але Брітні зайняла тверду позицію і відмовилася виступати, поки її батька не усунуть з посади опікуна.

"Моя клієнтка повідомила, що боїться свого батька, - сказав судді адвокат Брітні Спірс Семюел Д. Інгхем III. - Вона більше не буде виступати, якщо її батько буде відповідати за її кар'єру".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм