Лайм

Принцесі Діані приписують ім'я й трагічну долю герцогині з 18 століття - як було насправді

Діана Спенсер успадкувала ім'я з поп-хіта 50-х

1 липня 2021 року минає 60 років від дня народження принцеси Діани. Історики припускали, що вона успадкувала ім'я і трагічну долю Діани Спенсер, герцогині Бедфордської. Красуню-аристократку намагалися змовою видати заміж за тодішнього принца Уельського, а в 1735 році вона померла від туберкульозу у віці 25 років. Видання Express виявило, що загадка імені Діани далеко не така містична, як здається на перший погляд.

Діана Спенсер Фото: Wikipedia

Леді Діана Спенсер, герцогиня БедфордськаФото: Wikipedia

79-річний канадський співак Пол Анка стверджує, що мати Діани Френсіс Шанд Кідд (у дівоцтві - Рош) назвала дочку на честь його однойменної пісні. "Дуже близьким другом принцеси була Діана Дейр, дружина фотографа Теренса Донована, - пояснив Анка. - Саме вона сказала моїй дружині, що матері Діани сподобалася пісня, і тому вона була названа на її честь".

Анка не сумнівається в цьому твердженні, оскільки після зйомок портрета у 1987 році Донован особливо зблизився з Діаною. Фотограф покінчив життя самогубством у 1996 році, і коли принцеса втішала його вдову, вони дуже подружилися. Саме в цей період Діана розкрила справжнє походження свого імені.

Коли пісня Diana стала світовим хітом, матері Діани Френсіс Рут Рош був всього 21 рік. На той час у неї було вже двоє дітей від графа Джона Спенсера, але 33-річний аристократ не дуже цінував цей подарунок. Найбільше на світі він прагнув отримати спадкоємця, і в спробах народити сина Френсіс перенесла викидень. У віці 23 років вона знову завагітніла і народила довгоочікуваного сина, якого назвали Джоном. На жаль, дитина прожила всього 10 годин і померла від вродженої патології.

Весілля Френсіс Рош і графа Джона Спенсера Фото: Getty Images

Граф Спенсер сердився на дружину і звинувачував її у нездатності народити хлопчика. Френсіс намагалася знайти розраду в поп-музиці, і пісня Diana була однією з її улюблених. Саме тому, коли в 1961 році вона народила ще одну дівчинку, Джон втратив усіляке терпіння і відмахнувся від вибору імені. Тоді Френсіс дала дочці ім'я зі своєї улюбленої платівки Пола Анки.

"Теорія про те, що Діану назвали на честь герцогині Бедфордської, дуже малоймовірна. У герцогині народився хлопчик. Як і першого сина Френсіс, його звали Джон. Як і перший син Френсіс, він прожив менше доби. Пізніше у цієї Діани стався викидень, як і у Френсіс. І, врешті, вона померла у віці 25 років. Хто б захотів повертати таку сімейну трагедію?" - розповів інсайдер.

Тож ім'я матері принців Вільяма та Гаррі обрано не з сімейних переказів, а з поп-хіта п'ятдесятих. До слова, Френсіс Рош все ж вдалося народити сина - у 1964 році в сім'ї аристократів з'явився Чарльз Спенсер, хрещеною мамою якого стала сама королева Єлизавета II.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм