Лайм

«Квартал 95» потрапив у скандал: використав відео із загиблими бійцями

Артисти "Кварталу 95" використали в номері з танцями відео з загиблими військовослужбовцями ЗСУ, чим обурили мережу.

Про це написала українська художниця Ната Чарівна в Instagram.

"Коли побачила ці танцюльки, моє серце обірвалось, нахлинуло почуття люті і не розуміння, того, як можна використовувати відео без дозволу, тим паче, коли цих двох людей вже немає. Замазали обличчя. Які «молодці». Але чи є повага у "Квартал 95" до зниклих і загиблих військовослужбовців? Чи можливо "Квартал 95" вважає, що я, Остап і сім'я Сашка теж будемо посміхатись, радіти і підтанцьовувати. Огидно, що з болю інших людей роблять шоу. Зовсім не той контекст", - написала вона.

У «Кварталі 95» відреагували на публікацію жінки, написавши, що використали відео, щоб продемонструвати оптимізм військовослужбовців та їхню сміливість. А сам ролик нібито взяли з "відкритих джерел".

"Пані Наталіє, висловлюємо свої співчуття Вашій втраті, сумуємо разом з Вами. Ми шануємо пам'ять наших захисників і точно не хотіли задіти почуття їхніх рідних. Навпаки, ми використали відео танцю військовослужбовців в своєму номері, щоб підкреслити їх героїзм та сміливість, що навіть на фронті вони не втрачають оптимізму. Це відео було взяте нами з відкритих джерел в мережі Інтернет, посилання на оригінал ми вказали. Ми не знали, хто зображений на відео, не могли перевірити це і знайти першоджерело, тому з пошани до героїв цього відео ми заблюрили обличчя", - написали у «Кварталі 95».

Артисти стверджують, що з повагою ставляться до захисників, і з 2014 року постійно підтримують військових: "Постійно купляємо та передаємо на фронт автівки, дрони, квадроцикли, РЕБи, човни та усе те, що зараз найбільше необхідно на фронті".

В У «Кварталі 95» ще раз підкреслили, що не хотіли когось образити чи задіти чиїсь почуття, демонструючи цей номер.

Раніше українці в Х засудили акторів і сценаристів "95 кварталу" за скетч з жартами про блокпости.

Новини партнерів

Читайте також