Лайм

Фото дня: експедитори виловили з океану 93 тонни пластика

Група провела в Тихому океані 48 днів

Пластик активно використовується вже понад 60 років. За цей час різного роду вироби полегшили безліч щоденних потреб людини, а разом з цим стали великою його проблемою. Експедитори організації Ocean Voyages Institute (Каліфорнія, США) провели найбільший вилов сміття з Тихого океану, який закінчився уловом в 93,4 тонни пластика.

Вражаючі фото експедиції з'явилися на офіційному сайті організації. Як зазначили її представники, вони неймовірно пишаються роботою їх команди активістів.

Фото: oceanvoyagesinstitute.org

Для довідки в Ocean Voyages Institute привели вражаючу статистику. У 1950 році, на початку активного використання пластика, обсяги його виробництва становили 2 мільйони тонн. У 2015 році - 387 мільйонів. Забруднення океанів призвело до щорічної смерті мільйонів їхніх мешканців, і це спонукало експедиторів на чергову велику акцію.

Активісти провели в Тихому океані 48 днів, виловивши при цьому 99,440 тонн відходів. "Я дуже пишаюся нашою працьовитою командою, - зазначила співзасновниця організації Мері Кроулі. - Ми перевищили нашу мету зі збору токсичної споживчої пластмаси та занедбаних мереж, і в ці непрості дні ми продовжимо відновлювати здоров'я нашого океану, адже воно впливає на наше здоров'я і здоров'я планети".

Фото: oceanvoyagesinstitute.org

Фото: oceanvoyagesinstitute.org

Фото: oceanvoyagesinstitute.org

Фото: oceanvoyagesinstitute.org

Фото: oceanvoyagesinstitute.org

  • Читайте також на theLime, як астронавт Ілона Маска зробив фото з МКС і показав кордон дня і ночі, а конспірологи одразу ж "викрили" його у брехні. Хоча за фактом любителям теорій змови варто було просто погуглити інформацію про космос.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.