Лайм

Через 3 місяці після ДТП суд виніс вирок Михайлу Єфремову: ось його історія максимально коротко

8 вересня суд засудив актора до 8 років колонії загального режиму

8 червня на Смоленській площі в Москві сталася аварія. Позашляховик Jeep Grand Cherokee виїхав на зустрічну смугу, врізався у фургон Lada та пошкодив ще кілька машин. За кермом джипа виявився актор театру та кіно, заслужений артист РФ Михайло Єфремов. Як стало відомо пізніше, він знаходився в стані алкогольного сп'яніння. Артистові пощастило отримати стрес, а от водій фургона, 57-річний Сергій Захаров, загинув. Через три місяці, 8 вересня, Пресненський суд Москви оголосив Єфремову вирок - 8 років колонії загального режиму. theLime максимально коротко згадав головні події з дня ДТП.

Михайло Єфремов у будівлі суду Фото: Getty Images

  • 8 червня. День аварії

Після аварії, яка сталася о 21:44, Михайла Єфремова затримали на місці. Згідно з висновком медиків, в момент ДТП актор перебував в стані алкогольного сп'яніння. За даними Telegram-каналу Baza в крові Єфремова виявили 2,1 проміле алкоголю, що приблизно відповідає випитій пляшці горілки.

В результаті лобового зіткнення серйозно постраждав водій фургона, 57-річний Сергій Захаров, кур'єр продуктового інтернет-магазину. Чоловік отримав відкритий перелом стегна, перелом ребер, закриту черепно-мозкову травму, а також комбіновану травму голови. Його госпіталізували до НДІ імені Скліфосовського, але вже вранці 9 червня Захаров помер.

У той же вечір ЗМІ заговорили про те, що в салоні з Єфремовим нібито знаходилися ще два пасажири: актор Іван Стебунов і його дружина Олена Власова. Незабаром цю інформацію спростували. Справу про аварію порушили за частиною 2 статті 264 КК, яка передбачає до семи років позбавлення волі, але після звісток про смерть Захарова посилили - почали розглядати за пунктом "а" частини 4 статті 264 КК. Покарання за нею становить від п'яти до 12 років позбавлення волі. Адвокат актора повідомив, що він визнав свою провину.

  • 9 червня. Допит і домашній арешт

На ранок після аварії відбувся допит Михайла Єфремова. В цей же день актора затримали. До вечора 9 червня в пресі з'явилася інформація про те, що крім алкоголю в крові Єфремова також виявлені сліди наркотиків - кокаїну та канабіноїдів.

До кінця дня Таганський районний суд Москви відправив Михайла Єфремова під домашній арешт на два місяці. Акторові пред'явили обвинувачення за частиною 4 статті 264 КК РФ (порушення правил дорожнього руху, що призвело через необережність до смерті людини).

  • 13 червня. "Я не розумію, як далі жити"

Через кілька днів після аварії та допиту Михайло Єфремов записав звернення, в якому визнав свою провину: "Це не кіно. Назад уже нічого не перемотати, - вказав він на відео. - Кінець. Немає вже більше ніякого Єфремова. Зрадив я всіх. Пробачте, будь ласка. Більше сказати нічого".

  • 3 липня. Винен не Єфремов?

Майже через три тижні після публікації відеозвернення в пресі заговорили про те, що Михайло Єфремов нібито відмовився визнати провину. Захист актора заявив, що "в ДТП винна машина" Єфремова, в зв'язку з чим артист готовий допомогти родичам загиблого.

Пізніше адвокат Єфремова спростував розмови в пресі: "Я не говорив, що він відмовився від визнання провини. Мій підзахисний визнає, що сталася аварія з його машиною. І він готовий допомогти родичам загиблого як віруюча і добра людина".

  • 29 липня. Відмовився визнати провину

Ще через деякий час адвокат потерпілих у справі Михайла Єфремова заявив, що актор спочатку визнав, а потім відмовився визнати свою провину. Попереднє судове засідання перенесли через низку причин.

  • 5 серпня. Суд над "містером Хайдом"

Через два місяці після аварії в Пресненському районному суді почався розгляд справи Михайла Єфремова по суті. Під час засідання актор не визнав свою провину в смертельному ДТП. Незважаючи на записане раніше звернення, він заявив, що не пам'ятає події вечора 8 червня: "Як я можу визнати свою провину, коли я нічого не пам'ятаю?"

На питання, як актор може пояснити таку різку зміну курсу, Єфремов відповів, що в ньому живуть дві особистості - як в головному герої повісті "Дивна історія доктора Джекіла та містера Хайда" Стівенсона: "Знаєте, хто такий містер Хайд? [Про вину говорив не я, а] містер Хайд".

Коли ж в суді продемонстрували відео з місця аварії Єфремов відмовився впізнавати себе на записах і ще раз заявив, що нічого не пам'ятає.

Михайло Євремов в суді Фото: Getty Images

  • 12 серпня. Підозра на інсульт

Вдень 12 серпня під час чергового засідання в будівлі Пресненського суду Москви Михайла Єфремова госпіталізували з підозрою на інсульт. Незабаром лікарі заявили, що не виявили загрози для життя актора, але залишать його під наглядом до 15 серпня.

  • 20 серпня. Хто ж був за кермом?

Адвокат актора Ельман Пашаєв під час чергового засідання в суді послався на свідчення свідків, які стверджували, що актор був не сам у салоні позашляховика. Більш того, він ніби не був і за кермом. Свідки продовжили стверджувати, що машиною керував певний молодий чоловік, який поспішно покинув місце ДТП.

На наступний день після цього Михайло Єфремов заявив у суді, що схиляється до такої ж версії очевидців: "Я схиляюся до того, що сидів на пасажирському сидінні, більш того, я схиляюся до того, що мене туди затягли".

  • 3 вересня. "11 років - це дуже кровожерливо"

В ході судового засідання 3 вересня прокурор закликав суддю засудити Єфремова до 11 років колонії загального режиму і заборонити йому керувати автомобілем протягом трьох років. В цей же день актор виступив у суді з промовою, в якій назвав пропонований термін "дуже кровожерливим".

  • 8 вересня. Вирок.

Вдень 8 вересня суд засудив Михайла Єфремова до 8 років колонії загального режиму. Крім цього актора позбавлять права керування транспортом на три роки, а також зобов'яжуть виплатити старшому синові Сергія Захарова компенсацію в розмірі 800 тисяч рублів.

Згідно з попередньою інформацією, на УДЗ Єфремов може розраховувати після того, як відбуде не менше половини терміну. У свою чергу, родичі загиблого Сергія Захарова заявили, що задоволені рішенням суду.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару