Лайм

В ОАЕ дозволили вживати алкоголь та заборонили вбивати жінок для "захисту честі"

В країні мають намір підвищити рівень життя, залучити інвестиції та гостей з усього світу

Президент Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) Халіфа бен Заїд Аль Нахайян затвердив поправки до закону про особистий статус, до федерального кримінального кодексу та федерального кримінально-процесуального закону, які вже назвали в ЗМІ наймасштабнішими змінами в законах за останні роки.

Як пише Associated Press з посиланням на державне інформагентство WAM, тепер в ОАЕ дозволено вживати алкоголь та жити поза шлюбом. Разом з цим у країні посилили покарання за переслідування та сексуальні домагання стосовно жінок. Зокрема, криміналізували так звані вбивства честі - вбивства жінок їх родичами під приводом захисту честі родини.

Дубай, ОАЕ Фото: pixabay.com

Як зазначає джерело, поправки до законів спрямовані на підвищення рівня життя, залучення прямих іноземних інвестицій та людей з усього світу. Разом з цим місцева влада прагне задовольнити потреби людей різних національностей, яких в країні налічується вже понад 200.

Примітно, що обмеження на алкоголь в ОАЕ знімалися поступово з 2018 року. У вересні цього року в країні скасували правило отримання ліцензій для місцевих жителів - спеціальної карти, яка дозволяла купувати алкоголь в магазинах, барах і ресторанах. Туристи також були зобов'язані купувати тимчасову ліцензію. Тепер вживання алкоголю не є правопорушенням, що правда, напої дозволені виключно людям, які досягли 21 року.

Також після перегляду законів в ОАЕ декриміналізували співжиття поза шлюбом. Тепер стосунки за взаємною згодою не є злочином.

За "вбивство честі" (вбивство жінки під приводом захисту честі родини) тепер судитимуть так само, як і за звичайне вбивство. Раніше, як пише джерело, чоловік, який убив дружину або родичку, яка, як він вважав, зганьбила родину, міг отримати пом'якшений вирок. Так, жінку могли вбити за секс поза шлюбом або підозри в ньому. Ще частина поправок ввела додаткове покарання для чоловіків, які переслідують та домагаються жінок.

З кримінального кодексу також прибрали статтю про покарання за спробу суїциду. До відповідальності перестануть притягувати й тих, хто намагався надати допомогу людині, яка згодом померла.

  • Тим часом в Японії обрали нового спадкоємця престолу - ним офіційно оголошений брат імператора Нарухіто. Принц Фуміхіто на шість років молодший чинного монарха, який став імператором в 2019 році після зречення батька, 86-річного Акіхіто.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати