Лайм

Вийшла ОС Windows 11 з новим дизайном: що цікавого і як оновитися

Операційна отримала новий дизайн і кнопку "Пуск" в центрі екрана

Компанія Microsoft випустила нову операційну систему Windows 11. З 5 жовтня користувачі можуть безкоштовно завантажити її в Центрі оновлення, при цьому розробники уточнюють, що доступ до системи відкривається в міру настання дати в різних часових поясах.

5 жовтня також надійдуть у продаж перші комп'ютери з попередньо встановленою Windows 11. А тим часом згадаємо, що цікавого в новій операційній системі та як оновити свій ПК.

Фото: Microsoft

Головні відмінності Windows 11 від попередніх ОС

Більш витончений дизайн і кнопка "Пуск" в центрі екрану. Так, головне меню Windows 11 все ж перемістили в центр. Ідея полягає в тому, щоб спростити доступ до контенту та додатків за аналогією з інтерфейсом на смартфонах. Ну і на iOS, так.

Продуктивність Windows 11. У компанії Microsoft стверджують, що підвищили продуктивність нової операційної системи. Для цього нібито підправили функцію використання кількох вікон і тепер користувачі зможуть розміщувати їх на екрані по макетах з трьох частин. Також користувачі нової ОС зможуть створювати окремі робочі столи з індивідуальним дизайном і набором додатків.

Фото: Microsoft

Спеціальні можливості для користувачів з особливими потребами. Windows 11 підтримує сенсорне управління і дозволяє задіяти планшет без клавіатури, а також оптимізувати місце між значками на панелі завдань, збільшити об'єкти під сенсорний екран, спростити процес переміщення вікон та зміни їх розміру.

Розумний голосовий набір в Windows 11 автоматично розставляє розділові знаки. Деякі мови наразі знаходяться на стадії бета-тестування.

Нові інструменти, фреймворки та мови для розробників.

Підтримка новий ігрових можливостей. Windows 11 оснащена функцією Auto HDR для дисплеїв з підтримкою даної технології. Вона працює для сотень ігор з DirectX 11 та DirectX 12. У нову ОС також вбудували додаток Xbox, який дозволяє переглядати, завантажувати та запускати відеоігри з бібліотеки GamePass для ПК.

Оновлений Microsoft Store зібрав в одному місці й сторонні магазини та системи, включно з Epic Game Store, Disney +, Zoom та інші.

Microsoft Teams тепер у панелі задач. Додаток дозволяє одним натиском миші відкривати особистий обліковий запис для використання чатів, голосових або відеодзвінків.

Як оновитися та перейти на Windows 11

Щоб оновити свій ПК, перейдіть у розділ "Центр оновлень" у налаштуваннях операційної системи та прийміть пропозицію завантажити оновлення до Windows 11.

Примітно, що доступ до Windows 11 з'являється поетапно в залежності від пристрою користувача та поточної ОС. У Microsoft обіцяють, що до середини 2022 року оновлення буде доступним для всіх.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати