Лайм

Як легко відмити деко і плиту - прості лайфхаки

Засоби, які працюють

1 січня – особливий день у календарі не тільки з тієї причини, що самопочуття вранці може бути не найприємнішим, є ще одна маленька деталь – потрібно перемити гору брудного посуду. Раніше ми вже розповіли, як очистити келихи до блиску, тепер допоможемо розібратися в іншому питанні: як відмити деко і назавжди позбутися старого жиру?

Очищаємо деко содою і столовим оцтом

Для цього потрібно розбавити у воді 10 г соди і 10 мл оцту, і додати туди миючий засіб. Розчин залити на деко і поставити його в розігріту на 100 градусів духовку. 25-30 хвилин ємність має пробути в духовці, потім дістаємо посуд і даємо йому охолонути. Далі ретельно вимиваємо деко у теплій воді. Такий спосіб допоможе не тільки очистити саму форму для запікання, але й внутрішню частину духовки: під час прогріву частина випарів осяде на поверхню, що дозволить швидко позбавитися від небажаних забруднень.

Фото: Getty Images

Очищаємо деко за допомогою перекису та соди

В невелику ємність насипте півсклянки соди і додайте туди перекис водню. По консистенції суміш має нагадувати пасту. Засіб рівномірно розподіліть по всій поверхні та залиште на 20-30 хвилин. Потім візьміть мочалку і починайте відмивати форму від старих забруднень.

Очищаємо деко за допомогою соди та миючого засобу

Для цього методу знадобиться велика ємність, в яку необхідно опустити посуд. Насипте туди 10 г кальцинованої соди і 10-15 мл миючого засобу. Залийте все водою та доведіть до кипіння. Проварити все це на вогні потрібно щонайменше 30 хвилин. Потім даємо рідині охолонути і змиваємо залишки забруднень. За допомогою цього методу можна легко прибрати старий нагар, який накопичувався місяцями.

Як відмити плиту?

Для першого способу знадобиться всього два інгредієнти: сода та вода. Нанесіть отриману суміш на поверхню та залиште на 15-20 хвилин. Якщо для видалення нагару потрібно більше часу, тоді дайте засобу хоча б 25 хвилин. Після чого починайте відмивати плиту, і вже через 5 хвилин насолоджуйтесь результатом!

Для другого способу знадобиться оцет та сода. Спочатку нанесіть оцет на поверхню, потім додавайте другий інгредієнт. Після змішування двох компонентів з'явиться піна, а коли реакція завершиться, зачекайте ще кілька хвилин. Далі візьміть мочалку та легкими рухами очистіть поверхню від жиру.

  • Дізнайтеся, як позбутися від негативної енергії в будинку на Новий рік. За словами знахарки Марії Герчак, потрібно почати з прибирання – позбутися бруду, пилу, а також ретельно вимити посуд.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підпишіться на канал theLime і дізнайтеся більше про них.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити