Лайм

Starlink Ілона Маска з'явився в Україні: як підключитися

Система надає доступ до мережі в будь-якій точці планети

Після того, як міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до американського бізнесмена Ілона Маска з проханням надати Україні доступ до швидкісного інтернету Starlink, Маск відправив обладнання в Україну. 28 лютого перша партія станцій прибула до Києва.

Про це повідомив Федоров на своїй сторінці у Twitter. "Starlink - тут. Дякую, Ілон Маск!" - написав він і прикріпив фото. Starlink – проект американської компанії SpaceX з розробки високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв'язку та запусків їх великої кількості в космос. Система надає доступ до широкосмугового Інтернету у будь-якій точці планети.

Фото: twitter.com/fedorovmykhailo

Інженер Олег Кутков вже встиг провести у себе вдома тест супутникової мережі Starlink, про що розповів на своїй сторінці у Facebook. "SpaceX Starlink працює в Києві, Україно! Тарілку поставили прямо за моїм вікном, навіть без регулювання і з відключеними двигунами. Максимальна швидкість деякий час становила >200 Мбіт/с", - йдеться в його публікації.

Як підключити Starlink?

  • Перше, що потрібно зробити, – замовити на офіційному сайті спеціальне обладнання. У наборі знайдете термінал для прийому сигналу, Wi-Fi маршрутизатор, а також з'єднувальні кабелі та кріплення для підключення до мережі. Абонентська плата для користувачів становить 100 доларів на місяць.
  • Підключити його легко: слід дотримуватися інструкції, на вивчення якої знадобиться близько 20 хвилин. Наступний крок – встановити спеціальний додаток на мобільний телефон. Після запуску програми введіть ім'я домашньої мережі та встановіть пароль. Щоб встановити стабільне з'єднання із супутниками Starlink, знадобиться всього кілька хвилин.
  • Дізнайтеся, як розпізнати прослуховування в телефоні. На тлі вторгнення РФ на територію України та початку масштабної війни багато жителів нашої країни почали отримувати різні повідомлення в месенджерах, багато з яких виявляються фейковими. Водночас, люди побоюються, що їхні телефони можуть прослуховувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати