Лайм

Як правильно мити голову, щоб волосся не жирніло: корисні поради

Рекомендації, про які ви могли не знати

Миття голови - для багатьох звична процедура, якій, здавалося б, не варто надавати особливого значення. Однак існують певні нюанси, дотримання яких допоможе отримати бажаний ефект та довше зберегти волосся чистим. Перукар Ірина Голуб та лікар-трихолог Кузьма Хобзей розповіли, як правильно мити голову, щоб волосся жирніло не так швидко.

Фото: unsplash.com

Як правильно мити волосся: поради від перукаря

"Спершу ретельно розчешіть волосся. Це покращує кровообіг волосистої частини голови, а також допомагає видалити залишки засобів для стайлінгу, частину бруду і лупи", - пояснює експертка у своєму блозі в Instagram.

  • Перед нанесенням шампуню волосся необхідно як слід змочити водою від коренів до кінчиків. Не просто зволожити, а дати їм добре просочитися водою.
  • Намагайтеся правильно наносити шампунь. Для того, щоб очистити волосся і шкіру голови - достатньо однієї чайної ложки в залежності від довжини і типу вашого волосся.
  • Вибирайте правильну температуру води. Гаряча вода збільшує активність сальних залоз, тим самим роблячи волосся жирніше. Крім того, при розпарюванні шкіри голови цибулини слабшають, що може привести до втрати волосся.
  • Ретельно ополіскуйте волосся.
  • Не тріть і не "викручуйте" вимите волосся. Достатньо злегка промокнути махровим рушником.
  • Використовуйте кондиціонер для волосся. Він захистить ваше волосся від можливих негативних впливів у процесі укладання, пригладить лусочки кутикули і зробить волосся гладким і слухняним.

Фото: unsplash.com

Як правильно мити волосся: поради від лікаря-трихолога

"Перше, на що слід звернути увагу - ступінь забруднення волосся. Від цього вже треба відштовхуватись, як часто мити голову: кожен день, через день чи достатньо буде і одного разу на тиждень. Далі слід підібрати шампунь: якщо голова схильна до жирності, то супер-делікатні шампуні, органічні можуть не допомогти", - розповідає Кузьма Хобзей.

Фото: unsplash.com

Як вибрати шампунь?

"Тут немає якогось уніфікованого поняття. Наприклад, одні виробники вважають, що шампунь для жирного волосся має бути активним і одночасно делікатним - для щоденного використання. Інші, навпаки, роблять шампунь агресивним, щоб людина могла потім два дні не мити голову. Треба пробувати і тоді вже робити висновки, який шампунь є оптимальним для конкретної ситуації. Якщо ж говорити про шампуні від лупи, то косметичні шампуні з аптеки розділюються на різні типи: для сухого, жирного волосся і т.д. І в цьому їхня перевага", - також пояснив лікар.

Найцікавіші історії та новини дня тепер уTelegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару