Лайм

Як зробити воду холодною, якщо немає льоду: 6 способів, які стануть у нагоді влітку

Охолодити напій можна навіть без холодильника

Коли на вулиці спекотно, дуже важливо пити достатньо води та уникати перегріву. При цьому кожен хоче, щоб його напої залишалися холодними та освіжаючими. Але що робити, якщо під рукою немає льоду? Ділимося простими способами охолодити воду до комфортної температури.

Фото: Getty Images

1. Якщо ви не вдома, а поблизу є озеро, річка, струмок або навіть басейн, ви можете скористатися їхньою прохолодою. Загорніть напій у рушник або іншу тканину, а потім занурте у воду приблизно на 10 хвилин. Такий чохол із тканини прискорить охолодження і допоможе зберегти прохолодну воду після того, як ви дістанете пляшку з річки.

2. Якщо ви вдома, просто занурте пляшки у відро з холодною водою з-під крана. Усього 5 хвилин такої "ванни" вистачить, щоб охолодити напій на 5-8 градусів. Якщо вам потрібно охолодити гарячу воду у великій каструлі, поставте її в раковину, наповнену холодною водою.

3. Якщо ваші напої кімнатної температури, просто змочіть тканину або паперовий рушник, загорніть пляшки і покладіть їх у морозильну камеру на 15 хвилин.

4. Використовуйте заморожений виноград замість кубиків льоду. Заморожений виноград не тільки охолодить воду, а й стане чудовим доповненням до фруктових лимонадів та компотів.

5. Додатково заморозьте склянки. Помістіть їх у морозильну камеру приблизно на 30 хвилин і вони охолодять напої, які ви в них наллєте.

6. Закопайте пляшки у прохолодний вологий ґрунт. Знайдіть тінисте місце, викопайте яму, встановіть ємності з водою і засипте по саму кришку. Земля охолодить напої та збереже їх від перегріву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати