Лайм

Що робити, якщо одяг після прання пахне потом: 5 простих способів усунути запах

Застарілий запах поту - поширена неприємність

Господині напевно стикалися з проблемою, коли після прання білизна продовжує погано пахнути. Раніше ми розповідали, як усунути запах вогкості, а тепер поділимося простими лайфхаками, які допоможуть прибрати з одягу неприємний запах поту.

Цих запахів позбутися важче, ніж інших, особливо якщо брудна білизна була випрана не одразу. Наприклад, якщо після занять у спортзалі ви залишите спортивний одяг у сумці або кошику, з часом смердючі бактерії накопичуватимуться, створюючи смердючий шар, через який не можуть проникнути стандартні миючі засоби. Таким чином шорти та майки продовжать погано пахнути навіть після прання. Нижче ми поділимося порадами, які допоможуть впоратися з цією проблемою.

Фото: Getty Images

Порада 1: Перевірте пральну машину

На жаль, більшість пральних машин не мають функції самоочищення. Бруд, волосся, залишки миючого засобу можуть накопичуватися, створюючи ідеальне середовище для росту плісняви. Тому варто більше уваги приділити чищенню машини. На ринку існує безліч засобів для очищення пральних машин із поглинанням неприємних запахів.

Порада 2: Використовуйте комплексне прання

Велике значення має те, як ви попередньо обробляєте спітнілий одяг. Перед тим, як закидати білизну в пральну машину, позбавтеся запаху поту, використовуючи такі методи:

  • Оцет. Додайте одну склянку оцту у відро з холодною водою та замочіть брудний одяг на 30 хвилин.
  • Харчова сода. Одну склянку соди з'єднайте з миючим засобом і виперіть білизну у холодній воді.
  • Лимонний сік. Щоб знищити бактерії, що викликають неприємний запах, додайте в прання сік одного лимона.
  • Миючий засіб: Додайте приблизно 30 г прального порошку в миску з холодною водою і замочіть одяг на півгодини.

Фото: Getty Images

Порада 3: Вивертайте одяг навиворіт перед пранням

Ні для кого не секрет, що більшість смердючих бактерій з'являються з мертвих клітин шкіри, шкірного сала та поту. Якщо ви вивернете одяг навиворіт перед пранням, то миючий засіб зіткнеться з більш брудною стороною одягу. Також враховуйте те, що деякі тканини зберігають запах краще за інші. Поліестер відомий тим, що дуже добре утримує запах. Синтетичні водовідштовхувальні тканини також мають тенденцію утримувати запах краще, ніж натуральні матеріали, такі як бавовна.

Порада 4: Періть меншу кількість білизни

Для прання одягу, яке пропахлося потом, зменшіть обсяг завантаження білизни вдвічі. Це гарантує, що води буде достатньо, щоб проникнути у волокна та належним чином очистити вашу білизну. Для досягнення найкращих результатів не використовуйте кондиціонер для білизни. Він залишає на одязі плівку, яка затримує бактерії та запахи, зводячи нанівець всю вашу важку роботу. Замість кондиціонера спробуйте натуральні пом'якшувачі тканини – харчову соду та оцет.

Порада 5: Сушіть одяг на вулиці

Сушіння одягу на свіжому повітрі – це не тільки бюджетний варіант, але й дуже дієвий. УФ-промені вбивають мікроби і видаляють неприємний запах, а вітерець допомагає провітрити ваш одяг, надаючи йому фантастичний аромат свіжості.

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати