Лайм

Як випрати пухову куртку в домашніх умовах, щоб не збився пух: поради та лайфхаки

Прання пуховика – довгий процес, але в ньому немає нічого надскладного

У вересні багато українців активно готуються до зими, займаються утепленням житла та готують гардероб на холодну погоду . Пухова куртка - один з найтепліших і найпопулярніших предметів одягу, який відмінно утримує тепло і не дає вітру дістатися вашого тіла. Проте доглядати за пуховиком – непросте завдання. При пранні пух, що наповнює куртку, може збитися в грудки, і одяг буде зіпсований. Розповідаємо, як правильно прати пуховик вручну та в машинці.

Поширеною помилкою є те, що пуховики не можна прати в домашніх умовах, а лише в хімчистці. Правда в тому, що будь-який вид пухового одягу, будь то жилет, куртка, пальто або спальний мішок, можна випрати самостійно, якщо знати як.

Фото: Getty Images

Машинне прання пуховика

Пуховик можна прати в пральній машині, якщо дотримуватися правил. Вам знадобиться 3-4 тенісні м'ячі, які кладуть у барабан. Під час прання та віджиму м'ячі збиватимуть пух, не даючи йому збиратися в грудки.

КРОК 1. Якщо на вашій пуховій куртці є плями або вона сильно пахне потім, обробіть забруднення за допомогою господарського мила або засобу для виведення плям. Не забудьте ретельно прополоскати цю область, перш ніж покласти куртку у пральну машину.

КРОК 2. Застебніть усі блискавки або липучки та закрийте всі кишені, щоб ніщо не зачепилося за підкладку куртки. Куртку краще вивернути навиворіт. Встановіть пральну машину на низьку/холодну температуру для тонкої тканини або вовни. Налаштуйте машину на полоскання кілька разів при найповільнішому та найдовшому циклі віджиму.

Важливо: Використовуйте рідкий спеціальний порошок для речей з пуховим наповнювачем! Краще витратитися на нього один раз, ніж зіпсувати дорогий одяг.

Фото: Getty Images

Ручне прання пуховика

Більшість пуховиків можна прати в машині, але якщо ви віддаєте перевагу дбайливому ручному пранню, це теж варіант.

Можна заткнути ванну пробкою або використовувати таз. Існують спеціальні засоби для пранн верхнього одягу та пуху – краще витратитись на них, щоб агресивний порошок не зіпсував наповнювач.

КРОК 1. Очистіть плями за допомогою м'якого мийного засобу та зубної щітки.

КРОК 2. Після делікатної очистки замочіть куртку у воді кімнатної температури. Опустіть її у воду, злегка збовтуючи руками. Потім дайте воді увібратися протягом 10-15 хвилин, промийте і повторіть. Після першого замочування воду потрібно злити та наповнити таз чистою.

КРОК 3. Зніміть куртку і обережно вижміть якнайбільше води. Потім використовуйте метод скручування рушників: покладіть банний рушник на рівну поверхню, поверх нього - пуховик, а потім згорніть їх, стискаючи. Рушник має бути досить великим, щоб вичавити зайву воду та прискорити час висихання.

Фото: Getty Images

Як сушити пуховик

Кращий спосіб висушити пуховик - у пральній машині з режимом сушіння або у спеціальній сушарці. У разі відсутності останньої доведеться трохи попрацювати. Якщо пуховик дуже мокрий, покладіть його у пральну машину з тенісними м'ячами та запустіть цикл додаткового віджиму з найменшою кількістю обертів (400-600). Коли цикл закінчиться, вийміть річ, струсіть куртку та перерозподіліть пух руками.

Потім куртку слід досушити на свіжому повітрі, повісивши на вішалку і акуратно розбиваючи грудки пуху пальцями під час висихання. Не кладіть пуховик на батарею, інакше він деформується, а пух зіб'ється.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати