Лайм

Що робити, якщо розлив каву на килим: 4 народні засоби, які виведуть пляму

Оберіть найкращий варіант очищення

Чищення килима – справа не надто приємна, однак час від часу виконувати її все ж доводиться. І якщо ви вже знаєте, як ефективно прибрати бруд з виробу, цього разу почитайте, що робити у випадку, коли на килим випадково пролилася кава. Адже така ситуація вимагає підготовлених та рішучих дій.

Фото: Getty Images

Спосіб 1: спирт і оцет

Суміш спирту та білого оцту допоможе ефективно впоратися із плямами кави на килимі. Спершу намочіть забруднене місце холодною водою - щоб ввібрати каву та видалити її залишки. Після цього потріть пляму сухою губкою. Знову потріть пляму, але візьміть щітку з м’якою щетиною, змоченою в суміші білого оцту та спирту. Засіб повинен бути збалансованим, тобто співвідношення компонентів має бути рівним.

Розподіліть розчин у напрямку волокон килима. Час від часу перевертайте його так, щоб суміш протікала через внутрішню частину плями. На завершення протріть килим сухою ганчіркою та дайте йому висохнути.

Спосіб 2: сода

Харчова сода також ефективно бореться із плями від кави на килимах. Нанесіть засіб на забруднене місце, залиште на 5-10 хвилин, щоб він подіяв, після чого очистіть виріб засобом для чищення килимів.

Спосіб 3: перекис водню

Білі килими або килими світлих кольорів потребують більш ретельного та акуратного догляду. Тому якщо прибрати пляму від кави потрібно саме на такому виробі, використайте 3% розчин перекису водню. Проте будьте обережні, щоб не зіпсувати килим остаточно.

Нанесіть перекис водню безпосередньо на забруднену ділянку білого килима. Зачекайте 10 хвилин, щоб засіб подіяв на тканину. Після закінчення цього часу вимийте потрібне місце звичайною мийною рідиною.

Фото: Getty Images

Спосіб 4: сіль та засіб для миття посуду

Рекомендується використовувати цей метод одразу після того, як на килимі з’явилася пляма. Тоді очищення буде максимально ефективним.

Насипте сіль на забруднене місце - це допоможе ввібрати рідину та запобіжить її потраплянню у волокна тканини. Залиште приблизно на 10-15 хвилин (довше, якщо пляма велика) і вимийте розчином для миття посуду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару