Лайм

Топ-10 прийомів, які збережуть життя батареї вашого смартфона

Як заощадити заряд акумулятора

Активні юзери телефонів знають, що буває непросто зберегти заряд телефону на цілий день. Раніше ми розповідали, як правильно заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею, а тепер поділимося дієвими методами, які допоможуть зберегти життя акумулятора та збільшити термін служби між зарядками.

Фото: pixabay.com

1. Вимкніть програми у фоновому режимі.

Багато програм продовжують працювати у фоновому режимі після того, як ви перестали їх використовувати. Найбільше витрачають заряд батареї GPS-програми та ігри, які відстежують ваше місцезнаходження.

На iPhone вимкнути застосунки дуже просто. Телефони Android мають більш детальні параметри керування живленням, ніж iOS, і експерти не рекомендують зупиняти програми самостійно.

Натомість ви можете обмежити здатність певних програм споживати енергію у фоновому режимі, а якщо ви використовуєте Android 9 або пізнішу версію, ви можете використовувати функцію Adaptive Battery операційної системи, розташовану в розділі "Акумулятор" системних налаштувань.

2. Вимкніть функцію розташування.

Смартфони мають вбудовані функції GPS, що дуже зручно, коли ви хочете знати, наскільки далеко ви знаходитесь від певного місця, або якщо вам потрібно прокласти маршрут до найближчої кав'ярні. Але найчастіше користувачам така функція не потрібна. Вимкніть її, щоб заощадити заряд батареї.

3. Знайдіть та вимкніть програми, які споживають найбільше енергії у фоновому режимі.

Snapchat, Facebook, WhatsApp Messenger, Netflix та Amazon Shopping також очолюють список програм, які можуть повністю розрядити акумулятор. Також винуватцями енергоспоживання є програми з прогнозами погоди.

Відкрийте розділ "Батарея" у системних налаштуваннях вашого телефону та виберіть пункт "Використання батареї" (у пізніших версіях Android). Натисніть поряд з будь-якою програмою з високим відсотком використання та перегляньте, як часто вона витрачає заряд акумулятора у фоновому режимі.

Перегляньте налаштування програми, яка використовує велику кількість енергії акумулятора у фоновому режимі, чи можна вимкнути деякі з його фонових функцій. Наприклад, багато програм та соціальних мереж автоматично підключаються до Інтернету і оновлюють дані щогодини (або навіть частіше), навіть якщо ви не використовуєте їх активно.

Якщо на вашому телефоні встановлено ОС Android 9 або пізніша версія, ви можете обмежити можливість використання акумулятора у фоновому режимі на системному рівні. Знайдіть програму в розділі "Акумулятор" системних налаштувань, а потім знайдіть параметр "Фонове обмеження".

4. Використовуйте режим польоту.

Режим польоту заощадить заряд акумулятора, особливо коли ви перебуваєте в дорозі, а мережа постійно зникає, і телефон витрачати енергію на її пошуки.

Якщо ви знаходитесь за кермом і у вас немає з'єднання Bluetooth через інформаційно-розважальну систему вашого автомобіля, це також може бути підходящим моментом для перемикання на режим польоту перед поїздкою. Заощадить енергію також відключення Wi-Fi та Bluetooth.

5. Зменшіть яскравість екрана.

Зменшіть яскравість екрана до мінімального комфортного рівня. Це особливо важливо під час перегляду фільмів або іншого потокового контенту. Вночі вам не потрібно, щоб ваш екран був включений до 10. Важливим аспектом економії енергії також є гучність при прослуховуванні музики.

Фото: pixabay.com

6. Переведіть телефон у сплячий режим.

Щоб заощадити батарею, телефон можна перевести в режим сну, якщо ви не використовуєте його, наприклад, уночі. Екран пристрою стане чорним, і смартфон виглядатиме так, ніби він вимкнений.

7. Повністю вимкніть телефон.

Якщо ви не використовуєте телефон протягом кількох годин, вимкніть його - це дозволить заощадити енергію. Якщо ви збираєтеся спати і поряд немає розетки або зарядного пристрою, просто вимкніть смартфон.

8. Вимкніть графіку та анімацію.

Щоб зменшити навантаження на батарею, вимкніть різні анімації та спецефекти. Чим крутіше і просунутіша графіка, тим важче доводиться працювати процесору та графічному чіпу у вашому смартфоні.

9. Вимкніть повідомлення.

Смартфони спочатку роблять все можливе для економії енергії, переходячи в режим сну або переходячи в режим зниженого енергоспоживання, але якщо ви постійно отримуєте повідомлення від Facebook, Twitter або Super Mario Run, ви не даєте телефону прокинутися і споживаєте енергію.

10. Що робити, якщо телефон переходить у режим зниженого споживання енергії.

Коли ваш телефон розряджається до 10% або нижче, і ви знаходитесь поза домом, ви можете відмовитись від використання соціальних мереж, щоб заощадити трохи енергії, або ви можете перевести свій телефон у режим польоту.

Коли ви доберетеся до розетки, якщо ви переведете свій телефон у режим польоту, він буде заряджатися швидше, тому що використовує менше антен та інших процесів у фоновому режимі.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати