Лайм

Що зробити, щоб сковорода не пригорала: кулінарні лайфхаки досвідчених господинь

Візьміть на замітку кілька порад

Їжа, що пригоріла, - не надто приємна ситуація. Про уникнення небажаних наслідків варто подумати зазделегідь, і допоможуть в цьому перевірені часом та досвідченими господинями лайфхаки. Які саме та як ними користуватися – розповімо далі.

Фото: unsplash.com

Спосіб 1: сіль

Якщо сковорідка виготовлена з алюмінію, цілком ймовірно, що у таких випадках їжа буде пригорати, оскільки це пористий матеріал. Щоб уникнути цього, нанесіть тоненький шар олії, а зверху додайте дрібку солі, розподіливши по всій поверхні.

Важливо не перестаратися з сіллю, адже вона може зіпсувати смак їжі, яку ви готуєте. Якщо раптом зрозуміли, що насипали забагато, надлишки продукту можна прибрати за допомогою серветки. Однак це потрібно встигнути зробити до того моменту, поки сковорідка не нагрілася.

Читайте також: Як за допомогою нашатирного спирту почистити пригорілу сковороду: швидкий спосіб.

Спосіб 2: яблучний оцет

Алюміній та інші пористі матеріали потрібно "запечатати" перед приготуванням їжі, тоді вам вдасться уникнути пригорання та прилипання. Щоб досягнути цього, дно сковорідки потрібно покрити олією, а після того, як вона нагріється, додати трохи оцту. Компонент має повністю випаруватися на повільному вогні, після чого ви можете починати приготування їжі як зазвичай.

Фото: unsplash.com

Спосіб 3: натуральне вершкове масло

У складі цього продукту містяться жирні з'єднання, які полегшують процес приготування їжі та запобігають пригоранню. Щоб скористатися даним методом, чайну ложку натурального вершкового масла потрібно покласти на сковорідку та змастити ним усю поверхню виробу. Особливо дієвим цей спосіб буде у випадку, коли ви готуєте яєчню, ковбаски чи крокети (кулінарна страва циліндричної або округлої форми з м'ясного фаршу або овочів, обвалених в сухарях і обсмажених у фритюрі).

Ще одна важлива порада: не слід занадто перегрівати сковорідку, також не забувайте додавати дрібку солі – це запобіжить можливому пригоранню.

Читайте на тему: Як швидко відмити форму для запікання від нагару та липкого жиру.

Фото: unsplash.com

Кілька корисних порад наостанок:

  • не використовуйте металеві лопатки та ложки, оскільки це призведе до пошкодження покриття та прискорить зношення сковорідки.
  • Не використовуйте металеві губки, бо вони можуть призвести до збільшення пор в алюмінієвих сковорідках і подряпати антипригарне покриття. Краще використовувати м'які губки чи щітки.
  • Не зберігайте сковорідки одна в одній - це в першу чергу стосується тефлонових сковорідок, оскільки цей матеріал є дуже чутливим до будь-яких дотиків і його можна легко подряпати при неправильному зберіганні.
  • Перед зберіганням не забудьте ретельно просушити сковорідку. Для цього після миття дайте виробу добре просохнути і лише потім відправляйте до шафи.
  • Завжди змащуйте сковорідку - це одне з найперших і найважливіших правил, яке допоможе запобігти пригоранню та прилипанню.

Дізнайтесь, чим почистити каструлі і сковорідки, щоб блищали як нові. Ми розповіли про дієвий засіб, який можна зробити своїми руками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару