RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Путін ще не закінчив на Донбасі та просувається вглиб України

Американський політичний експерт вважає, що загроза подальшого наступу РФ на Україну є реальною

Американський політичний експерт вважає, що загроза подальшого наступу РФ на Україну є реальною Росія ж ще не закінчила на Донбасі і не виключена ймовірність військового наступу вглиб України Фото: EPA/UPG

Експерт Інституту вивчення війни і миру Колумбійського університету в Нью-Йорку, дослідник досягнень команди Михайла Саакашвілі, автор статей на українську тематику ЛІНКОЛЬН МІТЧЕЛЛ вважає, що Україні не слід беззастережно покладатися на можливості грузинських реформаторів. Також Мітчелл вважає реальною загрозу подальшого військового наступу Росії на Україну. На його думку, з роками президент РФ Володимир Путін стає лише агресивніше і він далеко ще не закінчив на Донбасі.

Про Донбас і російську агресію:

Яка країна наступна? Я не знаю. Росія ж ще не закінчила на Донбасі. Вона все ще в Україні. Вона все ще "жива". Чи буде більше вторгнення в Україну? На жаль, це може статися. Та я не в тому становищі, щоб вгадувати, але судячи з того, що ми побачили у виконанні президента Путіна за останні 5-10 років, згодом він стає більш, а не менш агресивним. Ця проблема нікуди не поділася. Ми повинні бути реалістами в тому плані, що США і інші західні країни мають менше опцій (у наданні впливу на Путіна, - "Апостроф"), ніж нам хотілося б.

Він думає так: "Я можу піти на Донбас. І це нормально. Я можу піти на Крим. І це нормально". Він потроху просувається далі вглиб України.

Про вибори в США:

Я не думаю, що Дональд Трамп буде президентом США. Думаю, що ці вибори загалом завершені, і Трамп не переможе. По-перше, Трамп керується двома речами: перше – все особисте. "Він говорить про мене добре, чому б мені не зробити те ж саме?". Так політика не робиться. По-друге, він не знає нічого. Він знає менше, ніж нічого, про всі головні політичні питання.

Про грузинських реформаторів в Україні:

Я знаю дуже мало для того, щоб судити, чи була реформа поліції успішною. Думаю, вона може бути успішною. Але вона могла бути набагато більш успішною, якщо б це був український проект. Кращі грузини з команди Михайла Саакашвілі залишили її багато років тому.

Люди, яких Михайло Саакашвілі приводить з собою зараз, – це лоялісти. Управління країною набагато складніше, ніж запозичення чого-небудь того, що працювало в іншій країні. Ви можете брати ідеї, енергію. Але брати все разом – це помилка.

Повну версію інтерв'ю з Лінкольном Мітчеллом читайте в найближчі

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України