RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Якщо Росія розв'яже третю світову, то під гаслом "за їжу"

Російський історик і режисер Євген Понасенков вважає, що у Росії немає грошей на війну

Російський історик і режисер Євген Понасенков вважає, що у Росії немає грошей на війну У Росії немає грошей на те, щоб розв'язувати третю світову війну Фото: EPA/UPG

Крим дістанеться тому, хто буде найбільш "спокусливим", вважає російський історик, науковець і режисер ЄВГЕН ПОНАСЕНКОВ. У інтерв'ю "Апострофу" він також розповів, чому до Мотороли треба ставитися з позиції дарвінізму і які шанси, що росіяни розв'яжуть велику війну з США.

Чиїм буде Крим

Мені здається, що взагалі ця тема - не найголовніша сьогодні ані для Росії, ані для України... І Україна, і Росія повинні думати про більш важливі речі. Крим – і взагалі все, що завгодно, і Київ, і Москва – будуть належати тим, хто стане економічно ефективніше і суспільно більш спокусливим. Чому успішна Америка, хоча вона жодного сантиметра до себе в 20 столітті не приєднала? Вдумайтеся, Америка не приєднала до себе жодного сантиметра чужої території за усе 20 століття! Згадайте, скільки хапав СРСР і потім розпадався. Як ділили Франція і Німеччина своє традиційне "яблуко розбрату" — Ельзас і Лотарингію. Скільки було проблем в регіоні колишньої Австро-угорської імперії, де частини відходили один до одного, і до цих пір ще тривають проблеми, пам'ятаємо справу Мілошевича. Тобто Америка знайшла спосіб стати економічно, соціально і естетично привабливим і спокусливим фруктом. І ось Україна і Росія повинні стати такими ж. Якщо українці чи росіяни хочуть до себе щось приєднувати або повертати, або мати колосальні сфери впливу де б то не було, вони повинні, насамперед, зайнятися облаштуванням спокусливості.

Про Моторолу

Що стосується товариша Мотороли, то це окрема історія: такий типаж є у всіх країнах світу, просто у країнах "третього світу" цього типажу плодиться багато, а в розвинених країнах – мало, тому там спокійно. Я маю на увазі небезпечний тип маргінала, який часто йде в терористи, бойовики, найманці. Так з'являються, наприклад, різного роду релігійні бандитські групи в Сирії. Коли маргиналу нікуди йти – і він, щоб підняти в рамках зграї своє домінантне становище, поспішає в ці погромники. До таких речей треба ставитися науково. З позиції дарвінізму.

Чи розв'яже Росія третю світову війну

Якщо вона розв'яжеться, то гасло буде: "дайте їжу!" З ким Росія буде боротися у Третій світовій? Зараз йде вже Третя світова війна між ісламістами і цивілізованим світом. Будь-якому диктатору також необхідна війна - тільки на війні вони тримаються. Але наші нинішні диктатори - не ідеологічно чесні, як минулі, типу Гітлера, який був злочинець, але був ідеологічно чесний. Цим же головне зберегти награбоване. І коли вони зрозуміють, що ситуація стала катастрофічно небезпечною для награбованого - тоді вони, звичайно, перестануть грати в конфронтацію із Заходом (хоча справа зайде далеко). Крім того, якщо б навіть вони зважилися на початок війни з Америкою і з Заходом, то вибачте, на які гроші? Скажуть, що ми, мовляв, "не можемо терпіти ось це все" - все, що ми самі придумали по телевізору. Ну, і що це буде? Жебраки, ненавчені призовники з єдиним гаслом, який вони можуть бовкнути: "дайте їсти!"

Як вони попливуть до ненависної на нашому телебаченні Америки? На чому? На "Адміралі Кузнєцові", що чадить? На лаптях? Ну, зроблять якісь шлюпки з дерева – і попливуть з гаслом на білому прапорі з тим закликом дати їжі. Тому я відразу раджу бездуховним американцям і колишнім братам, а нині "бандерівцям-українцям" готувати їжу.

Повну версію інтерв'ю з Євгеном Понасенковим читайте найближчими днями на "Апострофі".

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному