RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Розмова з ватажками ДНР-ЛНР: торгуватися з Путіним можна лише в одному випадку

Рабинович не радить вірити будь-яким заявам Путіна

Рабинович не радить вірити будь-яким заявам Путіна Фото: із відкритих джерел

Все, що говорять президент Росії Володимир Путін і його подільники, не має нічого спільного з реальністю. Таку думку висловив "Апострофу" російський блогер і фінансист Слава Рабинович, коментуючи телефонні переговори Путіна з ватажками донецьких і луганських бойовиків Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким про можливий обмін полоненими, про шо напередодні відрапортував Кремль.

Насправді, все трохи не так. Це все оголошувалося в контексті того, що він буде зустрічатися з так званими "главами" так званих ЛНР і ДНР і далі в якості додаткової інформації говорилося про те, що це через обмін полоненими.

Якби це був не Путін, а якийсь Шмутін, якому можна було б довіряти або якби це був сам Путін, але абсолютно з іншим послужним списком та іншою репутацією, іншими поняттями про правду, про те, як він поводився за останні 15-20 років, і якби ми знали, що це світла, хороша, чесна людина з позитивною репутацією, то такого роду заяви можна було б приймати так, як є. Значить, він заради порятунку людей міг би зустрітися хоч із дияволом.

Але це не так. Ми знаємо, хто такий Путін - це міжнародний терорист і військовий злочинець. І він збирається зустрічатися з подібними собі. Я не вірю нічому додатковому в такого роду заявах - не вірю тим причинам, які там вказані, і тим діям, які будуть проводитися.

Щодо полонених - все, що говорять він і його прислужники, в це я не вірю.

Єдине, у що можна буде вірити, це коли між судом в Гаазі та Путіним на лаві підсудних може потенційно відбуватися торг про якесь пом'якшення його долі, якщо він погодиться співпрацювати зі слідством і судом з приводу питань міжнародного тероризму та військових злочинів, скоєних його подільниками, якщо він буде їх здавати.

Тільки в цьому випадку з ним можна про щось домовлятися і торгуватися. У всіх інших випадках це є закінчений злочинець. І я нікому не раджу вірити в те, що він говорить.

Обговорювати заяви Путіна і його подільників - це все одно, що обговорювати слова Гітлера і Геббельса в 1944 році. Україні треба закінчити слухати те, що говорить Путін. Україні потрібно просто займатися вирішенням військових, політичних, економічних і фінансових питань. А для протидії російській агресії - звичайно ж, військових. А те, що говорить Путін - це те, що не треба обговорювати.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України