RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Балуха били на смерть і у мене немає сумнівів, за що - Ахтем Чийгоз

Ахтем Чийгоз в ефірі Апостроф TV емоційно висловився про побиття Балуха

Ахтем Чийгоз в ефірі Апостроф TV емоційно висловився про побиття Балуха Володимир Балух Фото: УНІАН

Стан побитого в Києві Володимира Балуха дуже важкий. Йому зробили операцію на голові. Про це в ефірі Апостроф Live повідомив нардеп, представник фракції "Європейська солідарність" АХТЕМ ЧИЙГОЗ, заявивши, що нападники хотіли його вбити і ця справа має політичний підтекст.

– Що ж таки сталося?

– Цим політиканам з Офісу президента хочу сказати, що це вже не перший випадок. Його били групою, бо він дуже сильний і тілом, і духом. Били його на смерть, тому що зламали ключицю. Хто у цьому знається, той розуміє, що це таке – зламати ключицю та руку.

А робити такі заяви (про відсутність політичного підтексту) – означає останнім роком не помічати, що наших АТОшників, волонтерів б’ють, вбивають, потім переслідують судами. Балух – дуже порядна і чесна людина, там іншої версії немає.

Він ніколи не дозволив би ображати Україну або українців. Це з політикою пов’язано, я це точно знаю. Коли його у в'язниці "мєнти" змушували ставати на коліна, він відмовлявся. Його били купою, аби зламати. Не треба щось вигадувати. У нього ніякого шлейфу, ніяких суперечок немає. Він порядний, патріот до кінчиків волосся. Тут версія тільки одна: його побили тільки за те, що він завжди і всюди відстоює все, що пов’язане з Україною і українцями.

– Ви кажете, в Україні є певна системність нападів на військових та волонтерів?

– Коли почалася оця неповага до боротьби з агресором, коли нам стали казати, що "мир любой ценой", коли наш воїн помирає чотири дні в сірій зоні, коли судами переслідують наших патріотів - це дає вседозволеність. Це дає можливість оцій мерзоті мститися всім патріотам України. Вони мстяться нам за нашу боротьбу, ненавидять нас. На жаль, є зневага до символів боротьби проти ворога за нашу державу.

– Якщо ви покладаєте відповідальність на вище керівництво країни, то в якому вимірі ми маємо дивитися на відповідальність правоохоронців?

– Я звернувся одразу до Авакова. Вони знайшли Балуха, тому що його вранці випадково жінка побачила, викликала поліцію. Вони оперативно знайшли його, і я сподіваюся, що цей злочин буде дуже швидко розслідувано. Версія тільки одна.

Напередодні ввечері я зустрічався і з Балухом, і з [Євгеном] Пановим. Вони запросили мене на річницю. На жаль, я не мав часу приєднатися. На моєму авто їх туди відвезли. Я думаю, хтось спостерігав за ними зі сторони. Вночі дочекалися, коли він вийде.

Ще раз кажу: зламати ключицю, руку, побити так, що він був непритомним до ранку - це цілеспрямоване побиття через мотивацію. А мотивація у Балуха тільки одна – Україна понад усе.

Читайте також

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України

РДК у бороду, ЛСР у ребро: головні цілі Путіна на "виборах"

Кремль хоче намалювати підтримку Путіну на захоплених територіях України, щоб легітимізувати їхню окупацію

Людина, яка змогла: чому Залужному вдалося звільнитися з військової служби

Обставини визнання Валерія Залужного непридатним для несення військової служби викликали питання у суспільстві