RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Таємна фортеця: під Києвом виявлено маєток Андрія Портнова за 2,5 млн дол.

Будинок соратника Януковича зареєстровано в офшорах

Будинок соратника Януковича зареєстровано в офшорах Фото: facebook

У той час як через війну росії проти України, мільйони українців втрачають свої будинки, ця людина не тільки нічого не втратила, але й досі не понесла жодної відповідальності за свою проросійську політику. Йдеться про колишнього заступника адміністрації президента Януковича Андрія Портнова. Журналісти програми "Схеми" виявили великий маєток під Києвом, що належить Портнову та оформлений на офшорну компанію. Про це читайте у матеріалі "Апострофа".

Нагадаємо, що є всі підстави вважати, що саме Портнов є одним із головних довірених осіб Кремля, які протягом 8 років планомірно готували ґрунт для збройної агресії росії. На підтвердження цього стала згадка про людей Портнова з вуст посла Росії в ООН пана Небензі, яка прозвучала 28 лютого 2022 року.

Наші колеги-журналісти програми "Схеми" знайшли великий маєток Андрія Портнова, розташований неподалік Києва і зареєстрований на офшорну компанію.

Будинок має площу в тисячу квадратних метрів і знаходиться в закритому котеджному поселенні на березі Дніпра в селищі Козин. Будинок та земля під ним (65 соток) сумарно коштували 2,5 мільйона доларів. Понад те, за наявною інформацією, будинок перебуває під державною охороною. Детальні координати будинку тут .

Як повідомляють журналісти "Схем", ця нерухомість зареєстрована на "глухий" офшор із Британських віргінських островів Constellation Innovations Ltd. За інформацією "Схем", ця власність належить сім'ї Андрія Портнова. Також цікаво те, що при переоформленні маєтку у власність компанії з Британських Віргінських островів у 2016 році інтереси власника представляв Мар'ян Заблоцький. Нині він народний депутат від "Слуги народу". "Схеми" оприлюднили угоду купівлі-продажу маєтку, згідно з якою довіреність на купівлю маєтку від імені офшору Constellation Innovations Ltd мав саме Заблоцький.

З початком повномасштабної війни росії проти України 24 лютого 2022 року і досі, точне місцезнаходження Андрія Портнова невідоме. Але за кілька днів до того журналісти "Схем" повідомили, що фіксували на території цього маєтку кілька автомобілів, оформлених на членів родини Портнова - зокрема, на брата його громадянської дружини Валяєвої.

Таким чином, оприлюднена інформація повністю підтверджує, що цей маєток має пряме відношення до Андрія Портнова. Відтак виникає цілком логічне питання, чому досі відповідні органи не звертають уваги на Портнова, особливо в контексті розшуку осіб та активів громадян, причетних до колабораціонізму.

Повне розслідування журналістів програми "Схем" про маєток Портнова доступне за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=SqotkO2jA6M

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Новини партнерів