RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

"Все йде за планом": як Путін прикриває втечу окупантів із Херсонщини

Те, що робить Кремль – елементи геноциду населення України

Те, що робить Кремль – елементи геноциду населення України Фото:

Сьогодні, 19 жовтня російський диктатор Володимир Путін запровадив "воєнний стан" в захоплених частинах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, також особливий режим запроваджено на прикордонних з Україною територіях - Краснодарський край, Білгородська, Брянська, Воронезька, Курська та Ростовська області. Що це означає для українців загалом та для жителів окупованих територій зокрема - "Апострофу" розповів військовий експерт групи "Інфоспротив" Олександр Коваленко.

Рішення Путіна про воєнний стан на окупованих територіях не зупинить наступ ЗСУ, це очевидно. Так само воно не вирушує якихось тактичних чи стратегічних питань щодо поразки російських окупаційних військ. Вони не зможуть нічого зупинити в зоні бойових дій, лише виправдовувати свої фіаско і відступ. Ми ж бачимо, вони це робили неодноразово – то "жести доброї волі", то "передислокації" постійні, "перегрупування". Зараз вже готують споживачів росагітпропу-фастфуду до "важкого рішення", тобто втечі окупантів з Херсонщини, про яку насправді казав Суровікін і яка відбуватиметься найближчим часом – більше нічого вони зробити не можуть.

По факту окупанти займаються депортацією херсонців, вирішують в репресивному форматі свою демографічну проблему в якомусь сенсі, переміщуючи велику кількість українців на територію росії, це велика проблема. Тисячі дітей також депортують в Росію, збільшується інформаційний вплив на громадян України стосовно того, ніби ЗСУ будуть "обстрілювати Херсон" - саме під таким інформприводом окупанти змушують велику частину херсонців виїжджати до Росії. Все це є елементами військових злочинів, ба більше – елементами геноциду населення України.

Читайте: Фанат Сталіна готується до нового геноциду: навіщо Путін запровадив воєнний стан

Можна казати про те, що такими діями окупанти готуються і до міських боїв в Херсоні. Але треба розуміти і те, що російські окупанти усвідомлюють – їм не виграти міські бої, адже після Сєверодонецька ясно, що в умовах міста вони не можуть продемонструвати якісь ефективні бойові дії. Тому в першу чергу окупанти готуються до втечі з Херсонської області, хоча і не зовсім спонтанної, тобто демонструватимуть якийсь опір, але виходу в них нема. Перевезти на лівий берег 50-60 тис. херсонців зі пару днів, як вони це анонсували, окупанти за допомогою барж чи понтонів не зможуть, це не виглядає реалістичним – на це треба значно більше часу, ніж вони розповідають.

"Стан середньої готовності" в прикордонних з Україною областях, так само як і абревіатура "СВО" нічого не змінює в реальності – війна як була, так і є, хіба що росіяни дедалі більше розуміють, що вони програють війну, і загроза стає все більшою, як зростає і кількість небезпечних факторів, які супроводжуватимуть їх поразки. Тому змін як для місцевого населення Росії, так і для окупаційних військ я не бачу. Російська влада лише прискорила події, які зманюють щодо впевненості в тому, що "все йде за планом". Звісно давно не йде і не може йти, вони програють тотально.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному