RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Ефект Зеленського" змінює українську молодь, яка раніше не ходила на вибори - Дмитро Разумков

Дмитро Разумков про роль Зеленського у президентській кампанії

Дмитро Разумков про роль Зеленського у президентській кампанії Фото: Александр Гончаров / Апостроф

Перебіг президентської виборчої кампанії 2019 року називають одним з найбільш непередбачуваних. За три тижні до голосування ніхто не береться стверджувати, хто здобуде перемогу. Втім, якщо вірити останнім соціологічним опитуванням, фаворитом перегонів є шоумен Володимир Зеленський.

Про те, як команда Зеленського готується до виборів, кому вигідно порівнювати артиста з американським президентом Рональдом Рейганом, про рейтинги та електорат "Слуги народу" - "Апостроф" поспілкувався з політтехнологом і спікером штабу ДМИТРОМ РАЗУМКОВИМ.

- Управлінський досвід у нього є. Досвід створення хороших і класних кейсів у нього теж є. Прикладом я можу привести той же "95 квартал". На відміну від багатьох, він разом зі своїми колегами цю історію створював з нуля. Просто вийшов після КВН і створив свій проект. На сьогоднішній момент це великий бізнес, в якому сотні людей працюють, який приносить непоганий дохід. На відміну від багатьох наших політиків, він це показав в декларації. І це йому дісталося не в спадщину, не тато подарував, не приватизував компанію після розвалу Радянського Союзу. Тобто це успішна self-made історія.

А якщо ми почнемо проводити аналогію з обіцянками нібито "правильних" кандидатів, то коефіцієнт корисної дії буде дуже невисокий. Може у вас з'явиться бажання і час якось сісти і проаналізувати, то зіпсувати собі настрій точно вийде. Тому, я вважаю цей момент дуже спірним: зможе - не зможе, знає - не знає. Якщо люди на сьогоднішній момент довіряють Зеленському, тобто "позасистемному" кандидату, практично удвічі більше, ніж двом так званим "системним", - то це про щось говорить.

- Так, а за рахунок чого зростає рейтинг? Приїлися "старі" обличчя...?

- Не приїлися. "Старі" обличчя швидше замучили. Я не вважаю Зеленського кандидатом "проти всіх". Коли його, за різними оцінками, підтримує від 25% до 28% виборців - не буває стільки тих, хто проти всіх. Частина з них - звичайно. Але частина точно так же є і у інших кандидатів, яка підтримує "проти всіх" і все одно голосувала.

Продовження інтерв'ю читайте на російськомовній версії "Апострофу"

Читайте також

Вибори воєнного часу: коли Банкова зробить перший крок

Багато що щодо майбутніх виборів вирішиться вже у грудні

Війна не завада: як українська влада готується до виборів

У високих кабінетах всерйоз подумують над проведенням наступної весни виборів