RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Щоб "бутерброд" не впав "Кримом донизу", було вирішено заховати його глибше

Олександр Сотник пояснив, чому президент РФ ліквідував так званий "Кримський федеральний окург"

Олександр Сотник пояснив, чому президент РФ ліквідував так званий "Кримський федеральний окург" Фото:

Останні кадрові укази президента РФ Володимира Путіна, а також його рішення про скасування так званого "Кримського федерального округу" з включенням його до складу Південного ФО, дали неабияку тему для розмов як в Україні, так і в Росії. Чого хоче домогтися Путін, призначаючи губернаторами силовиків, і чи варто хвилюватися Україні, - "Апострофу" розповів російський журналіст і блогер Олександр Сотник.


Коли луб'янські пацани крали "кримський бутерброд" - вони обіцяли кримчанам "особливий статус", особливе ставлення, дотації, пенсії, привілеї і так далі. Словом – повний набір "братньої любові". Ясна річ, обдурили. Потім навіть зізналися: "Грошей немає, тримайтеся тут..." І для того, щоб цей "бутерброд" не впав "Кримом вниз", було прийнято рішення сховати його глибше в кишеню, позбавивши окремого статусу. Який такий "Кримський федеральний округ"? Ви про що? Крим тепер – як усі. Як Ростовська область або яка-небудь Калмикія. Спритність державних рук, і нічого особистого...

Влада чекістів розсипається на очах. Витікає крізь пальчики разом з грошовим потоком, що стає все тоншим. Саме тому Путін вже не довіряє колишнім губернаторам і повпредам, він тасує колоду, висмикуючи з неї своїх "пікових валетів" так "королів" - силовиків з ФСБ, МВС, ФСТ... Йому потрібні швидкі і по-військовому чіткі дії на місцях в прийдешній період соціальної нестабільності. Дії без всяких сумнівів, з подальшими звітами. Йому необхідно, щоб його накази – а характер їх буде лише посилюватися – приймалися до виконання без обговорень, і були виконані чітко і блискавично.

Україні, загалом, нічого не загрожує. Все найгірше вже сталося. Єдине, що обтяжує ситуацію – це явне погіршення самопочуття "скаженого сусіда". Мати під боком агресивну догниваючу імперію – звичайно, неприємно. Особливо – коли розумієш, що цей істерик, що колотить посуд у власному будинку, може запросто жбурнути камінь і в твоє вікно. Світова громадськість, на жаль, поки готова до сейозних заходів щодо нейтралізації хулігана, вичікуючи момент, коли сили покинуть його, і він завалиться сам. Але до цього моменту всередині власного будинку він здатний ще накоїти чимало лиха, що, швидше за все, і буде відбуватися найближчим часом.

Читайте також

В Альянсі думають про Україну: що дасть нашій країні статус кандидата в НАТО

У НАТО відбувається дискусія щодо того, як співпрацювати з Україною та як взаємодіяти з Росією

Бити чи не бити: що робити Україні з російськими НПЗ

Україна не повинна відступати від своїх задумів і завдавати ударів по російським НПЗ

Конгрес може проголосувати за допомогу Україні, є чотири сценарії - Уріель Епштейн

Республіканська партія США потрапила під повний контроль Дональда Трампа та прихильників його політики