RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новий господар Білого дому: кращі фото з інавгурації Трампа

45-й президент США під протести приніс присягу

45-й президент США під протести приніс присягу Офіційна церемонія інавгурації обраного 45-го президента США Дональда Трампа. (США, Вашингтон, Капітолій, 20.01.2017) Фото: EPA/UPG

У Вашингтоні відбулася інавгурація 45-го президента США Дональда Трампа. Напередодні присяги майбутній американський президент з дружиною заїхали в Білий дім на чаювання з Бараком Обамою і його дружиною Мішель, які зустріли їх променистими посмішками. Після цього президентське подружжя Трамп попрямувало на площу перед Капітолієм, де зібралися десятки тисяч людей.

Серед почесних гостей на церемонії була опонент Трампа на президентських виборах Хілларі Клінтон з чоловіком, 42-м президентом США Біллом Клінтоном. Крім того, на інавгурацію прибув 43-й президент США Джордж Буш-молодший з дружиною. Були присутні на церемонії і дочки нового президента США Тіффані і Іванка, сини Дональд і Беррон.

Гімн на інавгурації виконала співачка з українським корінням Джекі Іванко.

Після клятви Трамп сказав інавгураційну промову, де проголосив новий принцип управління країною "Спершу - Америка". Після заходів новий господар Білого дому провів Барака Обаму до вертольота.

Інавгурація Трампа супроводжувалася протестами у Вашингтоні - люди били вітрини магазинів і громили автомобілі. Поліція була змушена застосувати проти маніфестантів сльозогінний газ.

"Самий непередбачуваний президент США змінив найслабшого", - так в соцмережах резюмували старт нового етапу в історії США.

Читайте також

В Альянсі думають про Україну: що дасть нашій країні статус кандидата в НАТО

У НАТО відбувається дискусія щодо того, як співпрацювати з Україною та як взаємодіяти з Росією

Бити чи не бити: що робити Україні з російськими НПЗ

Україна не повинна відступати від своїх задумів і завдавати ударів по російським НПЗ

Конгрес може проголосувати за допомогу Україні, є чотири сценарії - Уріель Епштейн

Республіканська партія США потрапила під повний контроль Дональда Трампа та прихильників його політики