RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Росіяни будуть "паїньками" на Донбасі: в Кремля інша ставка в Україні

Навряд чи Москва відповість розширенням військової агресії на поставки зброї зі США

Навряд чи Москва відповість розширенням військової агресії на поставки зброї зі США Фото: flickr.com/usarmyeurope_images

У відповідь на поставки Україні летальної оборонної зброї Росія спробує розхитати ситуацію всередині країни. При цьому в Кремлі усвідомлюють безглуздість великого наступу на Україну. Про це "Апострофу" розповів військовий експерт, головний редактор сайту "Інформаційний спротив" Юрій Карін, коментуючи рішення Сенату США про підтримку проекту закону щодо виділення Україні $500 млн військової допомоги.

РФ, звісно, дуже болісно відреагує на поставки Україні американської летальної зброї: це буде черговий ніж/сокира/томагавк в спину, як вони образно люблять висловлюватися. Раніше навіть лунали пропозиції окремих депутатів Держдуми або чиновників АП Росії про легалізацію поставок озброєнь бойовикам - тобто Першому і Другому російським корпусам (на Донбасі, - "Апостроф") - як крок у відповідь. Але нам хіба не все одно, чи вони роблять це легально або нелегально? Вони цим займаються вже три роки. Все одно страждають наші люди, інфраструктура міст і сіл. Що вони нам можуть запропонувати?! Ми звикли, що вони стріляють і вбивають.

Зброя допоможе нам відбиватися, тобто послужить стримуючим фактором, оскільки Росія знатиме, що у нас є високоточна летальна зброя. Дурні івани вже не відчуватимуть себе так впевнено на Донбасі, як відчували досі. А до цих пір чому вони себе комфортно почували - тому що за попередні 25 років за допомогою українського чиновника-колаборанта, корупціонера завели українську оборонну галузь в глухий кут, у ще гірший стан, ніж російська армія з її димлячими "Кузнєцовими" і авіатехнікою, що падає.

Звісно, якщо Україна отримає летальну оборонну зброю, це, в першу чергу, буде стримуючим фактором для росіян. Як те, що у нас така зброя є, так і те, що нас підтримує інший світ, що ми не самі з бідою під назвою "російська агресія".

Великим наступом у відповідь на зброю РФ не вирішить жодної своєї проблеми. Максимум, що їм вдасться, це захопити Донецьку та Луганську області в повному обсязі. Але за рахунок чого вони будуть утримувати ці території? А будь-який подібний їхній крок означає нові санкції. А санкції й так досягнули критичного етапу. Зараз їх військова складова перенаправлена на розхитування ситуації всередині України. На лінії зіткнення вони намагаються поводитися "паїньками" і заговорили вже про скасування санкцій і введення миротворців. Зараз їх ставка - на розхитування ситуації.

Читайте також

Скандинавський розрахунок: навіщо Данія скуповує українську зброю

Допомога з розвитку українського ВПК з боку західних країн є для вкрай важливою

Допомога США в обмін на російські НПЗ? Чи піде Київ на такий компроміс

Україна змушена враховувати інтереси західних партнерів, але не забуватиме про власні інтереси

Прикрити небо і не лише: про що говоритимуть на раді Україна-НАТО

Україна має шанс отримати допомогу у вигляді ППО від союзників