RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Трампу віддали перемогу у дебатах з Байденом — опитування CNN

Фото: facebook.com/DonaldTrump

67% проти 33% зареєстрованих виборців, які спостерігали за дебатами між президентом Джо Байденом і колишнім президентом Дональдом Трампом стверджують, що Трамп показав кращий результат.

Про це свідчить оперативне опитування CNN серед спостерігачів за дебатами, проведеним SSRS.

До дебатів 55% проти 45% тих самих виборців сказали, що вони очікують, що Трамп покаже кращий результат, ніж Байден.

Результати опитування відображають думку про дебати лише серед тих виборців, які брали участь, і не відображають погляди всієї громадськості – за їхніми демографічними характеристиками, політичними уподобаннями чи рівнем уваги, яку вони приділяють політиці.

Спостерігачі за дебатами під час опитування показали на 5 пунктів більше вірогідності прихильності до Республіканської партії, ніж до Демократичної партії.

Але результати відрізняються від 2020 року, коли спостерігачі за дебатами вважали, що Байден перевершує Трампа в їхніх президентських дебатах.

57% спостерігачів за дебатами заявили, що вони не впевнені в здатності Байдена керувати країною, а 44% — що вони не впевнені в здатності Трампа це зробити.

Ці цифри фактично не змінилися порівняно з опитуванням, проведеним до дебатів, під час якого 55% виборців сказали, що не довіряють Байдену, а 47% – що не довіряють Трампу.

Жоден з кандидатів не отримав високих балів за цим показником, хоча лише 36% спостерігачів за дебатами зараз кажуть, що вони впевнені в здатності Трампа керувати країною, лише 14% говорять те саме про Байдена.

Опитування CNN проводилося за допомогою текстових повідомлень за участю 565 зареєстрованих виборців США, які сказали, що вони спостерігали за дебатами, і результати опитування відображають лише погляди спостерігачів за дебатами.

Респонденти були набрані для участі перед дебатами та були відібрані шляхом опитування членів SSRS Opinion Panel, національної репрезентативної групи, набраної за допомогою методів вибірки на основі ймовірностей.

Результати для повної вибірки спостерігачів за дебатами мають похибку вибірки плюс-мінус 5,5 відсоткових пунктів.

Перші президентські передвиборчі дебати Байдена та Трампа пройшли в Атланті в ніч на 28 червня.

Дебати проводилися на майданчику телекомпанії CNN, транслювалися в прямому ефірі, тривали півтори години.

У студії вперше не було глядачів, модерували дискусію і ставили питання двоє ведучих CNN.

Байден і Трамп говорили по черзі, при цьому під час виступу одного учасника мікрофон іншого було відключено.

Перша частина дебатів була присвячена економічним проблемам, міграції, абортам та іншим питанням внутрішньоамериканської повістки.

Потім йшлося про виведення американських військ з Афганістану. Трамп назвав це «найганебнішим моментом в історії країни» і пізніше заявив, що ця ситуація в тому числі підштовхнула Росію до вторгнення в Україну.

На це Байден звинуватив Трампа у брехні.

Трамп заявив, що припинить війну Росії проти України у разі перемоги ще до офіційного вступу в посаду президента США.

При цьому Трамп назвав висунуті Володимиром Путіним «умови миру» в Україні неприйнятними.

Трамп назвав Байдена найгіршим президентом США в історії. На його думку, Байден дуже слабкий, його не боїться ніхто зі світових диктаторів, і це призведе до Третьої світової війни.

У свою чергу Байден заявив, що обрання Трампа призведе до Третьої світової війни.

Читайте також

Новини партнерів