RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Затримання Саакашвілі: адвокат розкрив плани Порошенка

Адвокат Саакашвілі звинуватив у всьому владу

Адвокат Саакашвілі звинуватив у всьому владу Фото: УНІАН

Затримання в Києві лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі організоване владою, яка буде видворяти політика з України. Це реакція на марш за імпічмент, організований Саакашвілі 3 грудня. Про це в бліц-інтерв'ю "Апострофу" заявив адвокат екс-глави Одеської області МИКОЛА НЕДІЛЬКО.

- Саакашвілі незаконно затримала Служба безпеки. Зараз біля його будинку тиснява, сутички з мітингувальниками (наразі сутички перемістилися далі від будинку, де було затримано політика, - "Апостроф"). Адвокатів не допускали. Невідомо, по якому кримінальному провадженню його затримано, на яких підставах тощо (вже після розмови в СБУ уточнили, за що затримано Саакашвілі. Також після розмови посилилися сутички прихильників політика із силовиками, - "Апостроф"). Зараз інформації немає. Вони намагаються його вивезти. Протестувальники цього зробити не дають, блокуючи автомобіль, і почалися сутички.

- В чому його звинувачують?

- Невідомо. Я вам хочу сказати, що по підозрі, яку ми вчора отримали по Северіону Дангадзе (затриманому напередодні соратнику Саакашвілі, - "Апостроф"), я думаю, що там, ймовірно, буде державний переворот, створення організованої злочинної групи. Северіону інкримінують сприяння і фінансування даної злочинної групи. Тобто декілька статей Кримінального кодексу.

- Перед цим же пану Саакашвілі продовжили перебування в Україні на три місяці?

- В нього все законно. Він знаходиться на території України на законних підставах. У нього є відповідний дозвіл. Я вам скажу, що це реакція влади на проведений марш за імпічмент (президента). У зв'язку з тим, що дуже багато людей вийшли, а 10 грудня планувалося, що вийдуть ще у декілька разів більше, то це реакція влади. Вони почали політичні зачистки, які будуть продовжуватися. Це ще не останній арешт. У нас є така інформація.

- До чого може призвести арешт Саакашвілі? Чи можлива депортація з України?

- Розумієте, ці події, які відбувалися з видворенням, не мають нічого спільного з юридичним змістом терміну "депортація". Це називається зловживанням службовим становищем, організованим злочинним угрупованням у складі вищих керівників держави та за участі силовиків.

По суті відбувається спецоперація за участі як українських спецслужб, так і, дивлячись по характеру подій, російських спецслужб.

- Яка ж тоді головна мета цієї спецоперації?

- Придушення процесів проти команди Порошенка, видворення Саакашвілі і подальше продовження політики Порошенка. Це спрямовано на те, щоб Україна залишалася на тому дні, на якому вона знаходиться.

Під будинок нагнали дуже багато поліції, швидку допомогу. Вони нас розбили в тому плані, що почали одночасно проводити по декілька обшуків, затримань, і ми, адвокати, просто не встигаємо на всі слідчі дії. Тобто не знаємо, куди бігти.

- А чи можуть Саакашвілі відправити до в'язниці?

- Я думаю, що їм не потрібно юридично його відправляти до в'язниці, тому що має бути рішення суду. Їхня задача – максимально швидко видворити Саакашвілі з території України. Вони хочуть зробити це до наступної акції, яка запланована на 10 грудня.

Читайте також

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

Боротьба з російським впливом в Україні триває і Верховна Рада вже підготувала законопроект про заборону російської церкви

Чиновники, на вихід: кого зачепить квітнева хвиля звільнень

До кінця рішення щодо відставок топ-чиновників невідомі

Новий закон про мобілізацію: що зміниться для українців

Після кількох місяців дискусій Верховна Рада таки ухвалила багатостраждальний закон