RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Бюджет проголосують з багатьма недоліками і надуманими цифрами - нардеп Павло Бакунець

Бакунець розповів, чи проголосує "Довіра" за бюджет-2021

Бакунець розповів, чи проголосує "Довіра" за бюджет-2021 Павло Бакунець Фото: facebook.com

Народний депутат України, член депутатської групи "Довіра" ПАВЛО БАКУНЕЦЬ в ефірі програми Апостроф Live на Апостроф TV розповів, чи підтримує його група проект Держбюджету на 2021 рік, та назвав головні його проблеми.

- Депутатська група "Довіра" голосуватиме за бюджет? Вона бере на себе відповідальність?

- Зараз іде велике обговорення не лише за бюджет, а, головне, за бюджетний кодекс, який по статтям буде голосуватися перед бюджетом.

Однозначно, що депутатська група "Довіра", яка складається з мажоритарників, зацікавлена в тому, аби країна мала життя в наступному році, і ми б схвалили бюджет. Однак зараз важливою і дуже спірною є норма щодо місцевих бюджетів. Бо коли ми розглядаємо в залі бюджет на наступний рік і бюджетний кодекс, у цей час і місцеві громади розглядають свої бюджети і планують, як жити в наступному році. Вони не знають, буде в них залишений податок з акцизу на пальне, чи все ж таки Верховна Рада не залишить цієї можливості для розвитку наших громад.

Депутатська група "Довіра" наполягає, і власне зараз ідуть кулуарні обговорення про те, щоб залишити хоча б якусь частку від цього акцизу на пальне на місцях і дати можливість громадам для розвитку. Разом з тим, якщо буде підтримана така позиція, то депутатська група "Довіра" точно буде підтримувати бюджетний кодекс.

- А якщо не буде, то не будете підтримувати?

- Ідуть наразі перемовини. Це все зараз вирішується. Якусь частку (акцизу на пальне) повинні залишити, бо інакше неможливо. Хоча б частку на місцеві дороги. Хоча б цей мінімум. Однак хотілося б, щоб він напряму йшов у місцеві бюджети.

- Як довго ці перемовини можуть затягнутися? Буде в нас сьогодні бюджетна ніч чи до ночі ми дізнаємося, який в нас бюджет?

- Я абсолютно впевнений, що бюджетний кодекс буде проголосований у найближчі дві години, а після цього піде обговорення бюджету.

Коли голосуємо за бюджет країни в другому читанні, ми вже не голосуємо по правках, тому піде обговорення. Згідно з законом, це триватиме десь до години. Після цього буде голосування.

Вірю, що сьогодні до кінця робочого дня, навіть до 18:00, може бути проголосований бюджет України на наступний рік з багатьма його недоліками і, можливо, деколи надуманими цифрами.

Читайте також

Перед зачисткою уряду: що стоїть за скандалом з міністром Сольським

Навколо уряду продовжуються серйозні пристрасті

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

Боротьба з російським впливом в Україні триває і Верховна Рада вже підготувала законопроект про заборону російської церкви

Чиновники, на вихід: кого зачепить квітнева хвиля звільнень

До кінця рішення щодо відставок топ-чиновників невідомі