RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Це може бути секретна інформація - нардеп Качура про блокування телеканалів Медведчука

У Слузі народу не знають мотивів рішення РНБО

Олександр Качура Олександр Качура Фото: facebook.com

Народний депутат від фракції Слуга народу Олександр Качура в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив свою думку про рішення РНБО щодо блокування телеканалів News One, 112-Україна і ZIK.

- Чи збереться сьогодні фракція "Слуга народу" у зв’язку з рішенням РНБО про блокування каналів ZIK, 112-Україна та NewsOne? Чи буде можливість висловитися в усіх депутатів?

- Я просив про це. Думаю, абсолютно правильно було б дати позицію фракції з цього приводу. Я знаю, що сьогодні буде засідання оборонного комітету, який буде обговорювати і це питання. Я поки що не готовий сказати вам, коли саме відбудеться засідання фракції, але я знаю, що багато депутатів просять про те, щоб таке засідання відбулося.

- Ми можемо сказати, що хтось з депутатів "Слуги народу" підтримує це рішення РНБО, а хтось ні?

- Питання не в тому, підтримують чи ні. Ми не знаємо, якими були мотиви прийняття цього рішення. У нас серед народних депутатів лише один представник РНБО – Дмитро Разумков. У нас всі інші депутати не мають доступу до інформації, на підставі якої були ці пропозиції внесені, та на підставі чого ухвалили це рішення. Можливо, там є аргументація, можливо, ні. З юридичної точки зору я хотів би тут оцінювати виключно процедуру.

З точки зору процедури і оформлення цього питання я маю іншу думку, але я хотів би її залишити при собі, доки ми на засіданні не сформуємо спільну позицію.

- Ви хочете побачити факти?

- Це може бути таємна інформація, але нам хоча б повинні це пояснити, на підставі чого це рішення ухвалювалося. І не загальними фразами, а детально.

- Дмитро Разумков на брифінгу сказав, що доволі часто спілкується з президентом. Чи відбудеться сьогодні така зустріч?

- Я не знаю. Я ж не планую графік Дмитра Олександровича, хоча я щойно з ним спілкувався. Але з цього приводу я не питав. Це питання інституції та однієї з гілок влади – парламентської гілки та президента – комунікувати і формувати спільну позицію.

- Якщо на засіданні фракції не буде пояснень, але прийде президент та скаже: "Повірте мені, так має бути", - ви повірите йому чи будете вимагати деталей?

- Це треба буде розглядати по фактах. Як правило, президент наводить конкретні факти та свою позицію аргументує.

- Президент може сьогодні з’явитися на засіданні фракції?

- Я не думаю, що готується така зустріч, але я буду наполягати на тому, щоб вона відбулася. Як мінімум, зустріч із секретарем РНБО. Як мінімум.

Читайте також

Перед зачисткою уряду: що стоїть за скандалом з міністром Сольським

Навколо уряду продовжуються серйозні пристрасті

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

Боротьба з російським впливом в Україні триває і Верховна Рада вже підготувала законопроект про заборону російської церкви

Чиновники, на вихід: кого зачепить квітнева хвиля звільнень

До кінця рішення щодо відставок топ-чиновників невідомі