RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Це я вам як економіст кажу: Юрій Лоза про причини війни на Донбасі

Відомий російський співак переконаний, що у нього на батьківщині панує безпрецедентна свобода слова

Відомий російський співак переконаний, що у нього на батьківщині панує безпрецедентна свобода слова Юрій Лоза вважає, що всі конфлікти в світі розв'язує США, з метою накопичення капіталу в американських банках Фото: epd

Російський музикант ЮРІЙ ЛОЗА, який останнім часом коментує найрізноманітніші теми – від непрофесіоналізму Led Zeppelin і Rolling Stones до заслуг Юрія Гагаріна, нещодавно заявив, що не має наміру надалі спілкуватися з працівниками засобів масової інформації. Втім, для "Апострофу" він зробив виняток. Як виявилося, світогляд автора "Плота" не обмежується музикою і космонавтикою. Інтерв'ю з нашим виданням показало, що Юрій Едуардович відмінно розбирається також в економічній сфері, питаннях свободи слова і може судити про головні якості, необхідні президенту будь-якої країни.

Про підґрунтя конфлікту на сході України

Америка взагалі всю цю справу і підтримувала. Вони зараз сидять і потирають руки від усього цього. Тому що реально для Америки будь-який бардак в Європі – це означає, що гроші потекли туди, тому що у всьому світі люди ховають гроші в доларах. Це я вам кажу як економіст. Тому Америка розв'язала близько 50 конфліктів в останні кілька десятків років. Під час усіх цих конфліктів люди ховали свої капітали в американських банках. Подивіться потрібні книги, і вам все стане зрозуміло.

Про свободу слова в Росії

У Росії зараз безпрецедентна свобода слова. Такого ніде у світі немає. Я був в Америці, був у Європі, я постійно їжджу, я ось щойно приїхав з Донбасу. Безпрецедентна свобода слова означає, що практично будь-яка людина може говорити те, що їй заманеться. У нас не карають за повну фігню і нісенітницю. Якщо ви скажете, що "Путін не правий", то виходьте на вулицю і кричіть. Вам ніхто тут в Росії не відверне голову і не посадить. У нас немає переслідування за інакомислення.

Про краватку Саакашвілі і про те, що має бути найголовнішим для президента

Ви тільки подивіться той ролик, де він (Саакашвілі) жує краватку. Якщо ти берешся управляти державою, ти повинен, принаймні, зберігати обличчя. Збереження обличчя вважається головним завданням. Тобто ти можеш все, що завгодно, робити, але якщо десь одного разу ти впустив свою гідність чи не зберіг обличчя, тобі немає місця в політиці. Не важливо, що ти зробив до цього, ти можеш все, що завгодно, робити, тільки не втрачати обличчя. Це неприпустимо для лідера. Найменша цятка на цьому обличчі, і ти не маєш права керувати країною. Ось, скажіть, де ви знайдете таке місце, де б Путін втратив обличчя?

Про сучасну рок-музику

Рок-музика як явище померла у 1980 році з приходом нової хвилі. Це є в усіх хрестоматіях, у всіх антологіях написано. Зараз створювати рок-групи, грати рок-музику – це приблизно бути на тому самому рівні, на якому знаходиться панк, джаз, диско тощо – це все етнічна музика. Це жанр, не більше того, це не соціальне явище. Рок став просто музичним перебігом. І коли сьогодні намагаються сказати, що вони проти чогось протестують... Колись режисер Чухрай сказав гарну фразу, що ці хлопці дуже схожі на Олександра Матросова, який падає на амбразуру, знаючи, що кулемета там немає.

Повний текст інтерв'ю з Юрієм Лозою читайте на "Апострофі" найближчими днями

Читайте також

Нам казали, що України вже немає: боєць ЗСУ про битву за Маріуполь, виживання в "Азовсталі" і тортури в полоні

Бої з Маріуполя закінчилися важким пораненням і полоном для юного бійця

Демобілізація точно буде у двох випадках - голова Ради резервістів ЗСУ

Голова резервістів у ЗСУ Іван Тимочко розповів, яка демобілізація можлива в Україні та що робити з бронюванням