RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

​В історії зі скасуванням заборони на в'їзд співакові Максу Коржу розкрилися цікаві деталі: опубліковано документ

СБУ передала прикордонникам дані щодо поїздки Макса Коржа у Крим

СБУ передала прикордонникам дані щодо поїздки Макса Коржа у Крим Макс Корж Фото: resprod.ru

У Службі безпеки України прокоментували ситуацію з забороною на в'їзд в Україну білоруському співаку Максу Коржу. Нагадаємо, в 2016 році СБУ оголосила артиста персоною нон-грата в Україні на 5 років, однак в червні 2017-го Корж засвітився на вулицях Києва.

"Апостроф" отримав відповідь на інформаційний запит з СБУ.

"Повідомляємо, що в лютому 2016 року Службою безпеки України дійсно виносилась постанова про заборону в'їзду в Україну громадянину Республіки Білорусь Коржу Максиму Анатолійовичу, яка скасована в травні 2016 року у зв'язку з відсутністю в діях співака загрози національній безпеці", - говориться в документі.

"Разом з тим, зважаючи на перебування М.Коржа в АР Крим та наявність в його діях ознак адміністративних правопорушень, відповідальність за які передбачена ст. 204-1 та 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, про факт порушення ним правил перетину державного кордону України проінформовано за належністю Державну прикордонну службу України", - додали в СБУ.

У прикордонній службі "Апострофу" зазначили, що наразі про ситуацію з Максом Коржем там не проінформовані, але у випадку надходження інформації від СБУ будуть ухвалені відповідні рішення.

"Зараз я не маю інформації від СБУ стосовно Макса Коржа, але не виключаю, що вона може бути надіслана відповідним листом", - сказав "Апострофу" спікер ДПСУ Олег Слободян.

Разом з тим Слободян пояснив механізм дії прикордонників у подібних ситуаціях. "У випадку отримання інформації стосовно потрапляння певної персони в Крим через тимчасово закриті пункти пропуску ця людина виводиться з потоку для дачі пояснень. Якщо є фото- або відеоматеріали, то вони демонструються цій особі, потім вона дає прикордонникам пояснення стосовно вказаних випадків. За результатами такої "співбесіди" прикордонниками приймається рішення. Зазвичай мова йде про недопущення громадянина на територію України", - сказав Слободян.

Нагадаємо, після зацікавленості з боку "Апострофа" щодо скасування заборони Коржу стало відомо, що співак домігся відповідного рішення в суді. Зокрема, СБУ не змогла надати потрібних доказів, тому заборону скасували. Після появи Коржа в Києві в червні 2017-го артист потрапив до бази "Миротворця".

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни