RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Пенсіонери з Донбасу закидають Україну позовами у міжнародний суд – радник міністра

Радник міністра Олеся Цибулько про проблеми переселенців і жителів ОРДЛО

Радник міністра Олеся Цибулько про проблеми переселенців і жителів ОРДЛО Фото: EPA/UPG

Підхід української влади, за якого жителі окупованих територій змушені обманювати державу, щоб отримати свої пенсії, є дискримінаційним і загрожує Україні численними судовими розглядами в майбутньому. Такий прогноз в інтерв'ю "Апострофу" дала радник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб ОЛЕСЯ ЦИБУЛЬКО.

Про бізнес на переселенцях

Людям на непідконтрольній території не залишили жодного шансу отримати свою пенсію, крім як приїхати в Україну, обдурити державу і заявити, що він – внутрішньо переміщена особа. Зараз навіть розцвів цілий тіньовий бізнес на цьому обмані. Наприклад, продаються адреси, щоб людина назвалася переселенцем за цією адресою, місця в черзі для ідентифікації в "Ощадбанку", місця в черзі в Пенсійний фонд. Через це й нескінченні перевірки, пошуки у домівках, хто залишився, а хто поїхав. Мало того, що це – дискримінація, так ми потім ще будемо мати в ЄСПЛ купу позовів від людей, які не можуть отримати свої пенсії.

Про необізнаність депутатів

Коли починаєш розмовляти з народними депутатами, то їм здається, що у переселенців немає проблем. Вони, мовляв, отримують допомогу на проживання, цілих 400 гривень. Але депутати навіть не знають, що там 400 гривень. Вони реально думають, що держава мало не повну суму за оренду житла сплачує. Депутати взагалі не в курсі проблем переселенців.

Повний текст інтерв'ю з Олесею Цибулько, а також з експертом щодо Боснії і Герцеговини Массімо Моратті, який у складі робочої групи ОБСЄ вирішував проблеми переселенців після завершення збройного конфлікту на Балканах, читайте на "Апострофі" найближчим часом.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами