RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погода на 8 березня та всі вихідні: без сюрпризів не обійдеться

Синоптики не чекають теплого березня

Синоптики не чекають теплого березня Фото: УНІАН

Перше свято весни - Міжнародний жіночий день 8 березня - країна ще відзначає на державному рівні. Попереду на українців чекає цілих чотири дні вихідних. А це відмінний привід влаштувати невелику відпустку або відвідати рідних і близьких. Чи не порушить ці плани погода, з'ясовував "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, 8 березня на сході, півночі та північному сході країни очікуються опади у вигляді мокрого снігу. На решті ж території країни опадів не передбачається: прогнозується хмарне небо з проясненнями.

Температура повітря на заході вдень буде від 2-5 до 7 градусів тепла, а вночі стовпчик термометра опуститься до 1 градуса морозу. У центрі та на сході України буде трохи прохолодніше: 2-4 градуси тепла вдень і 1 градус морозу вночі. Найнижчі показники температури в святковий день очікуються на півночі країни: від 2 тепла до 3 морозу вдень і до 5 градусів нижче нуля вночі. А от мешканцям південних областей України пощастило найбільше. Тут денна температура підніметься до 7-9 градусів тепла, а в Криму навіть до +14, а вночі термометр покаже від 0 до 1 градуса морозу.

Правда, за розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, з 8 березня хоч і очікується потепління, але показники температур будуть нижчими, ніж прогнозує Укргідрометцентр.

"З 8 березня прогнозується невелике підвищення температур. Нічні температури опускатимуться до 3-4 градусів морозу, а денні - близько 0, +1 градус тепла", - зазначив "Апострофу" Горбань.

У п'ятницю, 9 березня, на півночі і сході України очікуються снігопади. Сонячно буде тільки в Криму, а на решті території країни хмарно з проясненнями. На півдні та заході України вдень очікується від 5 до 8 градусів тепла, в центрі, на півночі і сході від 1-2 градусів морозу до 2 тепла. Нічні показники температури по всій території країни - від -4 до +2 градусів.

На невелике потепління, починаючи з 10 березня, можуть розраховувати мешканці західних областей. Там очікується від 8 до 12 градусів тепла вдень. Правда, теплі температури затьмарять дощі, які синоптики прогнозують по всій території заходу, крім Закарпаття та Чернівецької області. На решті території країни без істотних погодних сюрпризів: від 4 тепла до 2 морозу вдень і від 0 до -2, а на сході і до -7 градусів вночі.

В цілому синоптики прогнозують досить холодний березень і не поспішають обнадіювати українців швидким потеплінням. Так, середньомісячна температура в перший місяць весни буде близько 1-5 градусів тепла і від 0 до +2 градусів у гірських районах України.

"З 12 березня тиждень протримається стабільно плюсова температура: від 3 до 7 градусів тепла і навіть до 9-12, - додає Леонід Горбань. - З 20 чисел прораховується чергове зниження температур, але морози будуть слабкі - 3-5 градусів. З 24 березня очікується стійкий перехід на плюсові температури і до кінця місяця буде від 8 до 12 градусів тепла".

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто