RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україну прийде красива погода: синоптики дали прогноз

Синоптики розповіли про погоду на вихідні, 24-25 березня

Синоптики розповіли про погоду на вихідні, 24-25 березня Фото: pixabay.com

Зимові холоди поступово змінюються на весняне потепління, однак міняти комфортні пуховики на легкі демісезонні куртки і пальта поки ще передчасно. Яких погодних сюрпризів варто чекати українцям в останні березневі вихідні, 24 і 25 числа, дізнавався "Апостроф".

Як повідомляє Укргідрометцентр, 24 березня по всій території країни крім Криму очікуються мінусові температури. Правда, тільки вночі. Зокрема, прохолодніше буде на півночі країни: 9-11 градусів морозу в нічний час доби і від 0 до 2 тепла вдень. Трохи тепліше на заході, сході, півдні та в центрі: від 1 до 4 градусів тепла вдень і 5-9 морозу вночі. На Закарпатті та в Криму стовпчик термометра покаже в цей день найвищі температури: до 9 градусів тепла вдень і до -7 на Закарпатті вночі та 2-4 тепла після заходу сонця в Криму.

Опади у вигляді снігу і мокрого снігу 24 березня зачеплять східні регіони України, а також Херсонську область і Тавриду.

Фото: meteo.gov.ua

"У Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій і Луганській областях вночі та вранці очікуються мокрий сніг, ожеледиця і налипання мокрого снігу. Нічні температури - від 0 до 5 градусів морозу, вдень - від 2 морозу до 3 градусів тепла. У Криму очікується 5-10 градусів тепла. На решті території України переважно без опадів. Температура вночі становитиме 6-11 градусів морозу, на півночі країни місцями очікується до 12-15 градусів морозу, вдень 0-6 градусів тепла", - розповіли "Апострофу" в Укргідрометцентрі.

"24 березня над Україною розтягнеться антициклон, - зазначила синоптик Наталія Діденко. - Це означає, що вдень у суботу буде багато сонця, синього неба і білих хмар. Тобто прийде красива погода".

Читайте також: Синоптики назвали точну дату, коли в Україну прийде справжня весна

У неділю, 25 березня, на всій території України буде сухо. Синоптики прогнозують мінливу хмарність.

Фото:meteo.gov.ua

"У неділю і понеділок опадів не прогнозується, - додали в Укргідрометцентрі. - Тільки вдень 26 березня в південних, центральних і північних областях місцями очікуються дощі".

У центрі, на півночі, півдні і сході країни денні показники температур будуть на рівні від 0 до 3-4 градусів тепла, а вночі очікується від 7 до 9 градусів морозу. Найтепліше буде на Західній Україні: від 4-6 градусів тепла вдень, а на Закарпатті до +9, а вночі стовпчик термометра опуститься до 5-7 градусів морозу.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами