RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україну йдуть дві хвилі похолодання: синоптик назвав дати

Синоптик дав прогноз погоди на найближчий тиждень

Синоптик дав прогноз погоди на найближчий тиждень Фото: УНІАН

Уже два тижні українців радує тепла весняна погода, на зміну якій незабаром прийде незначне похолодання з дощами та грозами. "Апостроф" дізнався, як довго триватиме холодна погода і коли в Україну повернеться тепло.

У найближчий тиждень в Україні очікується дві хвилі похолодання. За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, тепла погода повернеться у понеділок, 23 квітня.

"18-19 числа буде похолодання з температурою 11-12 градусів вночі і 14-15 градусів удень. Друга хвиля похолодання прораховується 21-22 квітня - буде ще холодніше. Нічна температура - 7-8 градусів, а денна - 11-13. Різке потепління почнеться з 23 квітня. Середньодобова температура сягатиме 18-19 градусів, а це значить, що денна температура сягатиме 23-24 градусів тепла", - розповів він "Апострофу".

Що стосується опадів, то дощі, за словами Горбаня, очікуються 18-19 і 24-26 квітня.

Народний синоптик також пояснив, що ця погода є прогнозованою, оскільки після Великодня традиційно спостерігається дві хвилі похолодання.

"Перша хвиля похолодання починається з п'ятого дня після Пасхи, потім - 17-й день. Це все пояснюється тим, що протягом року від Сонця надходить 94 хвилі, і це стабільність, яка не порушується. А всі ці хвилі похолодання розраховуються після Пасхи", - сказав він.

Читайте також: Весни будуть холодними: з'явився прогноз погоди в Україні на наступні три роки

У той же час, за даними українського Гідрометцентру, протягом найближчого тижня найхолодніший день буде 19 квітня. У центрі та на півночі країни температура повітря становитиме 11-13 градусів вдень і 7-9 - вночі. На заході та півдні буде трохи тепліше - 14-16 градусів вдень, але 5-8 - вночі.

Крім того, 18 квітня в центральних, східних і південних регіонах очікуються дощі з грозами. 19 квітня в цих же регіонах пройдуть помірні дощі. На заході країни опадів у найближчі дні не очікується.

Прогноз погоди на середу, 18 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 19 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п’ятницю, 20 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 21 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 22 квітня meteo.gov.ua
1 / 1

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами