RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погода на травневі свята: яких сюрпризів українцям чекати на вихідних

На травневі у деяких регіонах очікуються дощі

На травневі у деяких регіонах очікуються дощі Фото: УНІАН

Цього року на українців знову чекають затяжні травневі свята. Відпочивати будемо з суботи, 28 квітня, а значить, уже зараз можна сміливо планувати своє дозвілля. Традиційно травневі свята українці проводять на природі, тому інформація про те, якою ж буде погода у ці дні, різко актуалізується. Чи варто чекати погодних сюрпризів на травневі, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, в суботу, 28 квітня, на території України буде тепло і практично сухо. Невеликі дощі очікуються лише у західних областях і на Закарпатті. Температура вдень буде близько 22-26 градусів вище нуля, а вночі 10-12.

У неділю, 29 квітня, та в понеділок, 30 квітня, який, до речі, теж офіційний вихідний, температурний режим не зміниться, тільки дощові хмари покинуть Західну Україну, і на всій території країни встановиться суха погода.

У вівторок, 1 травня, дощі з грозами знову повернуться на Західну Україну. Дощитиме у Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Ужгородській та Рівненській областях. При цьому стовпчик термометра вдень показуватиме від 24 до 27 градусів тепла, а вночі буде трохи прохолодніше: 10-12 градусів вище нуля.

Однак народний синоптик Леонід Горбань дає менш оптимістичний прогноз на перший день травня.

"З 1 по 4 травня прораховується похолодання. Середньодобові температури будуть на рівні 10-12 градусів тепла, значить, денні будуть не більше 19 градусів. До 7 травня буде вже відчутніше похолодання. 7 і 8 травня можуть бути заморозки на ґрунті у північних областях, нічне похолодання може дійти навіть до Києва. Середньодобова температура буде 7-8 градусів тепла, денна – 12-13 градусів вище нуля. Потім з 10 травня відразу очікується різкий підйом температури: 18-20 градусів середньодобові показники і близько 25 градусів денні температури", - розповів "Апострофу" Горбань.

Прогноз погоди на п’ятницю, 27 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 28 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 29 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 30 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 01 травня meteo.gov.ua
1 / 1

Також народний синоптик спрогнозував, коли варто очікувати опадів.

"Ближче до 4-5 травня очікуються дощі й навіть буря. З 12 по 16 травня також прораховуються дощі", - резюмував Леонід Горбань.

Але вже до кінця останнього місяця весни на всій території країни встановиться суха погода і стане по-літньому спекотно – 28-30 градусів вище нуля.

Читайте також

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ