RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Керченський міст до Криму доведеться знести

Костянтин Боровий про запуск путінського мосту в Крим

Костянтин Боровий про запуск путінського мосту в Крим Фото: most.life

13 травня незаконна "влада" окупованого Криму запустила в Керчі автомобільний рух на під'їзді до Кримського (Керченського) мосту, яким Росія з'єднала півострів зі своєю територією. При цьому росіяни на даний момент не розуміють, що буде, коли Крим повернеться до складу України, зокрема того факту, що незаконно збудований путінський міст доведеться знести.

Таку думку висловив "Апострофу" російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Немає абсолютно ніякої різниці, побудували Керченський міст чи не побудували. Адже він – пропагандистська акція. Звичайно, тепер повідомлять, що Росія з'єднана з Кримом мостом. Це абсолютно пропагандистський ефект, якого домагається Кремль. Особливої потреби в мості немає, якщо там не розвиватиметься військова база: тому що економічно Крим – ізольована територія, токсична. Бізнес не йде туди. Просто тому, що це небезпечно.

Тому немає нічого принципово нового у зв'язку із запуском мосту, крім пропагандистського ефекту. Запустять, потім за деякий час організують акцію запуску на повну потужність, потім будуть урочисті проїзди... Але гроші, витрачені на цей міст, не окупляться ніколи. Так само, як і гроші, які в Росії витрачаються на мілітаристську пропаганду. Але вони й не повинні окупатися.

Читайте також: Путин устроил цирк с открытием моста в Крым: опубликовано фото

Щоб зрозуміти, що чекає на Крим, можна подивитися на стан економіки Абхазії. Ця територія дуже інтенсивно розвивалася як частина Грузії та завдяки туризму. А сьогодні там інша ситуація. Мені найбільше подобається фотографія, на якій зображена електричка, крізь яку проросло дерево. Через деякий час Крим буде в такому ж стані. І силовики – наскільки я розумію, так само, як і в Абхазії – стримуватимуть інформаційний і людський обмін між Кримом і Росією.

Фото - lana-sator.livejournal.com

Так, поширена практика, коли росіяни купують собі нерухомість в Абхазії. Особливо добре йдуть будинки, що належали грузинам. Абхази, насправді, бояться в них жити, тому що дуже добре розуміють, що, коли повернуться грузини, нових мешканців просто викинуть на вулицю, і буде ніде жити. А росіяни, які купують будинки в Криму, не дуже розуміють, що станеться, коли Крим повернеться Україні. Я думаю, що тут є ще й розрахунок на милосердя української демократичної держави, яка не захоче мститися навіть своїм ворогам.

Читайте також: Є два варіанти повернення Криму Україні

Насправді, виникнуть серйозні проблеми одразу після повернення Криму Україні. В людей є документи, які підтверджують те, що вони купили землю, будівельні матеріали, але вони не розуміють, що все це крадене. Україні, до речі, було би правильно почати роз'яснювати ці питання. Керченський міст – це хороший привід почати таку роз'яснювальну роботу: те, що крадене, доведеться не просто віддати, але й доведеться нести відповідальність за його скупку. І закони відповідні, думаю, було би правильно підправити саме в аспекті того, що відбувається в Криму – це рекомендація Верховній Раді.

Будівництво Керченського мосту ніяк не завадить поверненню Криму до складу України. Воно є незаконним, тому що здійснювалося на території України і без узгодження з Україною. Так що Росія заплатить ще й за знесення цього моста.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні