RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україні незабаром потеплішає і буде аномальне літо: синоптики назвали дати

Уже цього тижня в Україні потеплішає

Уже цього тижня в Україні потеплішає Фото: УНІАН

По-літньому спекотний початок травня до екватора місяця змінився більш прохолодними температурами та поривами вітру. Втім, синоптики запевняють, що зовсім скоро в Україну прийде значне потепління, а літо не обійдеться без сюрпризів. Коли чекати літнього тепла, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, температура повітря почне різко зростати вже з 22 травня. Так, на заході, в центрі й на півночі країни денні температури будуть досягати 20-23 градусів вище нуля, а на півдні та сході стовпчик термометра покаже 26 градусів тепла.

Потепління вже з вівторка прогнозує і народний синоптик Леонід Горбань.

"Це похолодання завершиться 21 травня. З 22 травня на територію України знову повертаються більш теплі температури. До 26 травня денні температури будуть досягати 27-28 градусів тепла і навіть 30", - каже "Апострофу" Горбань.

А от завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух відсуває потепління на день пізніше.

"Метеорологічне літо – це коли середньодобова температура перевищує 15 градусів тепла. Фактично середньодобові температури зараз вищі, але тим не менш потепління на 3-5 градусів очікується вже з 23 травня. Температура буде на рівні 25 градусів, і буде не просто тепло, навіть спекотно, - пояснює вона "Апострофу". – Але справа в тому, що наше відчуття тепла залежить не лише від температури повітря, а також від його вологості та швидкості вітру. Ми зараз не дуже комфортно почуваємо себе не стільки через температуру, скільки через вітер. Але в найближчі дні ситуація зміниться: буде переважати антициклональна погода, за якої швидкість вітру істотно зменшиться, аж до штилю".

Прогноз погоди на 21 травня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на 22 травня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на 23 травня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на 24 травня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на 25 травня meteo.gov.ua
1 / 1

До фіналу календарної весни, за словами Леоніда Горбаня, на Україну знову чекає похолодання, але триватиме воно лише декілька днів.

"З 27 по 29 травня знову прораховується різке похолодання з дуже рясними дощами. Ці опади знову знизять температуру. З 29 травня температура знову зросте: денні показники на рівні 28-29 градусів вище нуля", - підкреслив Горбань.

Дивіться також: Яскравий весняний Київ з повітря: вражаючі фото з висоти пташиного польоту

Що стосується літа, то Віра Балабух дала невтішний прогноз на наступні три місяці для людей, які погано переносять спеку.

"Кліматичні довгострокові прогнози говорять про те, що цього року літні температури у нас будуть на 1-1,5 градуси вище, ніж в останні 30 років. А якщо врахувати, що цей 30-річний період у нас завжди було дуже спекотне літо, то майбутнє літо буде досить спекотним. Найвищі температури очікуються в липні. Крім того, складається тенденція щодо збільшення кількості днів з температурою вище 25 градусів", - резюмувала Балабух.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами