RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Холод і буря: якої погоди чекати в Україні у найближчі дні

У липні синоптик прогнозує чотири хвилі дощів

У липні синоптик прогнозує чотири хвилі дощів Фото: УНІАН

Перший місяць календарного літа приніс українцям по-справжньому спекотну погоду. Стовпчик термометра впевнено тримався біля позначки у 30 градусів, а медики навперебій давали рекомендації українцям про те, як не стати жертвами теплового удару. Втім, синоптики обіцяють країні невеликий перепочинок вже на цих вихідних і незначне похолодання. Якою буде погода в найближчі дні, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, в суботу, 23 червня, по всій території країни, крім Луганської області, пройдуть дощі з грозами. При цьому опади очікуються затяжні: дощитиме вдень і вночі. Впаде і температура повітря. Прохолодніше буде на Західній Україні: від 17 до 19 градусів тепла вдень, близько 10-12 вночі. Трохи тепліше в центрі і на півночі країни – 19-22 тепла стовпчик термометра покаже в денний час доби і близько 15-17 тепла – в нічний. А ось на Півдні й Сході України, не дивлячись на опади, температура повітря буде досить високою: від 25 до 31 градуса вдень і 19-21 вночі.

Читайте також: Через снігопад в українських Карпатах евакуюють дітей: у мережі з'явилися нові фото

У неділю, 24 червня, дощитиме тільки на Західній Україні й у Києві. Над рештою території країни небо буде хмарним з проясненнями. Днем на Західній Україні стовпчик термометра покаже 19-21 градусів тепла і 10-12 вночі. У центрі й на півночі країни трохи тепліше: від 20 до 23 тепла вдень і на 10 градусів прохолодніше вночі. Найтепліше в цей день буде на півдні та сході: 23-26 тепла в денний час доби і близько 17-19 градусів з позначкою "плюс" в нічний.

Прогноз погоди на суботу, 23 червня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 24 червня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 25 червня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 26 червня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 27 червня meteo.gov.ua
1 / 1

Про прийдешнє похолодання "Апострофу" розповів і народний синоптик Леонід Горбань. Але, за його словами, за кілька днів в Україну повернеться сонячна погода.

"Це похолодання прораховувалося. 23 червня буде буря і дощ, а також різке зниження температури. Але цей циклон був прорахований ще у вересні минулого року. Однак вже 24 червня температура повернеться на свої 30-33 градуси, і така спека буде до кінця місяця. Щоправда, 26-27 червня може пройти ще один дощик. Але не по всій території країни", - сказав він.

Синоптик також розповів, коли очікуються дощі у липні.

"Дощі прораховуються 3-5, 11-13, 19-22 і 25-27 липня. І ці чотири циклони мають тенденцію з'єднуватися. Дощі можуть бути не 2-3 дні, а цілий тиждень. Липень ще може піднести сюрприз. Що стосується температури, то з 11 по 21 липня прораховується дуже сильна спека. На початку липня буде триматися температура 25-27 градусів тепла. Різке підвищення температури розпочнеться 8 липня, а з 23 липня знову очікується зниження температури до 22-24 градусів. Кінцівка липня буде спекотною (28-30 градусів тепла)", - пояснив Горбань.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами