RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Куплю літню шубу": коли в Україну повернеться тепла погода

Синоптики розповіли про погоду на 4-8 липня

Синоптики розповіли про погоду на 4-8 липня Фото: УНІАН

"Куплю літню шубу", "липень, ти п'яний, йди додому". Приблизно так українці стали жартувати в соцмережах після похолодання, яке прийшло в Україну минулими вихідними. Однак синоптики запевняють, що нетипова для літа погода вже зовсім скоро зміниться звичною спекою. Коли це станеться, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, потепління в країну прийде вже в середу, 4 липня. Так, в центрі, на сході та заході України денні температури встановляться на рівні 23-25 градусів з позначкою "плюс", а вночі варто очікувати близько 11-13 градусів тепла.

Трохи прохолодніше буде на півночі країни: 19-21 градус тепла вдень і близько 10 тепла в нічний час доби. Найтепліше буде на півдні країни і на Закарпатті - 25-27 градусів тепла вдень і 15-17 після заходу сонця. Небо в цей день над Україною очікується хмарне, а невеликі опади пройдуть лише в Сумській і Чернігівській областях.

Дивіться також: Спати заважає: в мережі з'явилося фото нічної грози в Києві

Така погода протримається до кінця робочого тижня, а вже в суботу, 7 липня, в Україну знову повернуться дощі. Зокрема, проливні дощі очікуються в західних областях України, в центрі країни і на півночі. При цьому температура повітря не падатиме, і збережуться стабільні 25-27 тепла, а на півдні і до 29 градусів з позначкою "плюс".

Прогноз погоди на середу, 4 липня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 5 липня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 6 липня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 7 липня meteo.gov.ua
1 / 1

Як розповіла "Апострофу" завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, різке похолодання в країні було обумовлено активністю циклону.

"Зараз прохолодні температури йдуть на північ і поступово втрачається вплив цього циклону. Температура повітря буде поступово підвищуватися, опади припиняться, і погода стане більш стійкою. Центр циклону вже знаходиться далеко за межами України, ми знаходимося ще під невеликим впливом цього циклону, але це ненадовго", - підсумувала Балабух.

Читайте також

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ