RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Накриє дощами з грозами: яка погода чекає українців у липні

Синоптики розповіли про погоду на найближчий тиждень

Синоптики розповіли про погоду на найближчий тиждень Фото: УНІАН

Після різкого похолодання на початку липня в Україну знову повернулася спека і по-справжньому літні температури. Однак синоптики запевняють - бонусом до літньої спеки очікуються опади на всій території країни. Якою ж буде погода до кінця поточної робочого тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, найтепліше на цьому тижні буде на півдні та сході нашої країни. Так, 10 липня денні температури на сході і півдні досягатимуть 31-33 градусів з позначкою "плюс", а нічні близько 18-22 градусів тепла. У центрі і на півночі країни буде трохи прохолодніше: від 26 до 28 тепла вдень, а вночі стовпчик термометра опуститься до комфортних 15-17 градусів тепла. Найпрохолодніше буде в західних областях. У цей день там очікуються дощі та грози і близько 22-24 градусів тепла вдень і 13-15 - в нічний час доби.

До кінця робочого тижня температурна картина практично не зміниться: тридцятиградусна спека на півдні і сході, і на 5-7 градусів холодніше в центральних, північних і західних областях України. У ДСНС вже попередили про надзвичайну пожежонебезпеку 5 класу в східних регіонах країни.

А ось опади поступово накриватимуть країну до п'ятниці.

Дивіться також: У перший день липня в Карпатах випав сніг: в мережі показали відео

Так, в середу, 11 липня, дощі пройдуть на заході країни, а також охоплять центральні і північні області України. У четвер і п'ятницю грозові дощі вже проллються на всій території країни, при цьому синоптики не радять сподіватися на зниження температур. Середньомісячна температура липня цього року очікується на рівні 20-24 градусів з позначкою "плюс", а в гірських районах України близько 17-18 градусів, що на 1,5-2 градуси вище за середні багаторічні значення.

Прогноз погоди на вівторок, 10 липня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 11 липня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 12 липня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 13 липня meteo.gov.ua
1 / 1

Правда, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує українцям під кінець липня невеликий перепочинок від літньої спеки.

"З 9 липня якраз і починається різке підвищення температур до 33-34 градусів. Така ситуація буде спостерігатися наступні два тижні, аж до 23 липня. Дощі прораховуються з 9 по 13 липня і з 19 по 22. Правда, опади, які пройдуть з 19 по 22 липня трохи знизять температуру повітря - на 5-7 градусів - до 25 липня. Після 25 липня і до кінця місяця знову повертаються 30-34 градуси тепла", - розповів "Апострофу" народний синоптик.

Читайте також

Кримінальні евакуатори - що ховається за вивіскою "Експрес-Т"

Фірма Експрес Таксі займається кримінальною діяльністю

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів