RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

То спека, то дощі: синоптики дали прогноз на найближчі два тижні

Метеорологи не очікують суттєвих змін в погоді

Метеорологи не очікують суттєвих змін в погоді Фото: УНІАН

Україну заливають дощі. По всій території країни синоптики прогнозують затяжні опади і навіть грози. При цьому температура радикально не зміниться, і літні температури продовжать радувати українців. Як довго країна буде мокнути, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, в середу, 18 липня, пройдуть опади по всій території України. На півночі, півдні, сході та в центрі країни синоптики прогнозують слабкі дощі з грозою, а на території Західної України грози не очікується, але дощі будуть більш рясні. У результаті такої ситуації у басейнах річок Сана, Дністер (Львівська, Івано-Франківська області), річках басейну Західного Бугу буде спостерігатися зростання рівня води, проте до негативних наслідків це не призведе.

Температура повітря в цей день на території центральних, західних і північних областей України очікується близько 23-25 градусів тепла вдень і 15-18 вночі, а на півдні та сході країни – близько 25-29 тепла, вдень 16-18 із позначкою "плюс" в нічний час доби.

У четвер, 19 липня, інтенсивність опадів на Західній Україні знизиться, проте слабкі дощі з грозами синоптики прогнозують на території всієї країни. Температура повітря кардинально не зміниться.

Аналогічну метеоситуацію синоптики очікують у п'ятницю та суботу: короткочасні опади і грози під акомпанемент теплих температур.

Прогноз погоди на середу, 18 липня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 19 липня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 20 липня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 21 липня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

Як розповів "Апострофу" начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик, така метеорологічна картина цілком типова для липня.

"Це річна синоптична ситуація. Ми перебуваємо в полі зниженого тиску, і за рахунок цього зростає купчасто-дощова хмарність. Коли спостерігається поле підвищеного тиску, тоді настає безхмарна й спекотна погода, - пояснив Білик. – Найближчим часом ситуація не зміниться: будуть опади, але Україну, звичайно, не заллє, оскільки дощі очікуються короткочасні. Дощі будуть майже по всій території України, тільки на півдні і сході країни, можливо, опадів буде поменше і там пройдуть слабкі дощі".

Синоптик додав, що наступний тиждень не принесе радикальних метеорологічних змін.

"З наступного тижня не варто очікувати глобальних змін, тільки потепліє ще більше: на 3-5 градусів, і максимальна температура повітря у Києві буде близько 28-30 градусів. Цього тижня максимальні температури в столиці 25-26 градусів", - резюмував Владислав Білик.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні