RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Літо триває: синоптики розповіли про погоду в перший місяць осені

Перші два тижні вересня буде дуже тепло

Перші два тижні вересня буде дуже тепло Фото: EPA/UPG

У суботу, 1 вересня, в Україну прийшла осінь. Правда, за прогнозами синоптиків, лише формально, адже літні температури будуть зберігатися ще досить тривалий час. Яким буде перший місяць осені, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, перший день осені буде по-літньому спекотний. Денні температури 28-30 градусів тепла встановляться на півночі і в центрі країни, а ось на півдні і сході стовпчик термометра покаже від 31 до 34 градусів вище нуля. Трохи прохолодніше буде тільки на території Західної України - 26-29 градусів тепла і невеликі опади.

2 вересня опади припиняться, і над всією територією країни встановиться суха, безвітряна погода. 29-30 градусів синоптики прогнозують вдень в центрі і на півночі країни, на півдні та на сході - літні 32-34, і традиційно прохолодніше на заході України: 25-27 градусів вище нуля.

Дивіться також: На популярному туристичному курорті в розпал сезону випав сніг: вражаючі фото і відео

За словами завідуючої відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, літні температури триматимуться в Україні практично весь перший місяць осені.

"Календарне літо настає тоді, коли середньодобові температури перевищують 15 градусів, календарна осінь - коли середньодобові температури нижче 15 градусів. Але протягом перших двох тижнів вересня середньодобові температури будуть близько 20 градусів, а на півдні і сході навіть вищі, тому два тижні літа в вересні ще точно будуть", - пояснює "Апострофу" Балабух.

За її словами, така погода вважається аномально теплою. Це підтверджують і прогнози Укргідрометцентру. Так, нормальна середньомісячна температура вересня - 12-19 градусів вище нуля, а в гірських районах 8-13. Але вересень-2018 у середньомісячних показниках температур очікувано буде теплішим на 2 градуси.

Дивіться також: З'явилися нові відео великого граду в українських Карпатах

Більш того, очікуються і значні перепади температур між денними і нічними показниками. Так, наприклад, якщо в перші дні осені у столиці вдень очікується 30 градусів вище нуля, то вночі вже 15.

Прогноз погоди на суботу, 01 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 02 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 03 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 04 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 05 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

"А це, звичайно, дуже негативно відбивається на метеочутливих людях, особливо на тих, хто страждає серцево-судинними захворюваннями, - нарікає Віра Балабух. - Правда на тлі підвищеного атмосферного тиску негативний вплив температурних амплітуд може бути нівельовано".

Втім, з другої половини вересня, за прогнозами синоптиків, температурний режим вже наблизиться до осіннього: середня температура вдень буде триматися на рівні 16 градусів вище нуля (в окремі дні стовпчик термометра підніматиметься до 19-20 градусів), а в нічний час доби стане вже прохолодно - 6-10 градусів тепла.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга