RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Західне тепло і російський холод: синоптики попередили про зміну погоди

Синоптики розповіли про потепління

Синоптики розповіли про потепління Фото: УНІАН

Погода знову готує українцям метеорологічні сюрпризи. Після різкого похолодання по всій території країни, рясних опадів і навіть першого снігу, який встиг вже випасти в Карпатах, в Україні знову повертаються теплі температури. Коли настане друга черга бабиного літа, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, кінець робочого тижня все ще буде супроводжуватися прохолодними температурами і опадами на сході, півночі, в центрі країни і Криму. А ось на півдні і заході країни в п'ятницю, 26 жовтня, синоптики прогнозують ясне небо.

Найпрохолодніше буде на півночі та сході України: 6-8 тепла вдень і близько 2-4 вночі. Трохи тепліше буде в центрі та на заході країни: 8-11 вище нуля вдень і 3-5 в нічний час доби. Найтепліші температури порадують мешканців Закарпаття і півдня України. Вдень стовпчик термометра тут покаже комфортні 12-14 тепла, а вночі 3-7 з позначкою "плюс".

А ось на вихідних почне вже теплішати. У суботу, 27 жовтня, температура повітря підніметься по всій території України. Найтепліші температури синоптики прогнозують на півдні країни: від 16 до 19 вище нуля вдень і 7-9 тепла в нічний час доби. Трохи прохолодніше буде в центрі. Там стовпчик термометра в денний час доби покаже 13-16 тепла, а вночі опуститься до 2-4 градусів вище нуля. На решті території країни синоптики обіцяють від 12 до 15 тепла вдень і на 10 градусів прохолодніше вночі. Правда, жителям Західної України в цей день доведеться дістати парасолі: тут очікуються дощі. На решті території буде абсолютно ясне небо.

У неділю, 28 жовтня, потеплішає ще більше. У центрі і на півдні України вдень температура повітря підніметься до 19-22 градусів тепла, а на Закарпатті - до 20 з позначкою "плюс". Вночі тут буде прохолодніше - 10-14 вище нуля. На сході очікується від 16 до 19 тепла, а вночі 8-10. Прохолодніше буде на півночі країни - 8-10 вище нуля вдень і 4-6 вночі. На заході погода буде вкрай різноманітною. Так, в Чернівецькій, Хмельницькій та Івано-Франківській областях очікуються більш ніж комфортні 17-19 тепла, а ось у Волинській, Львівській і Рівненській синоптики очікують від 8 до 13 градусів вище нуля. Крім того, по всій Західній Україні і на півночі країни в цей день пройдуть дощі.

Початок наступного тижня буде ще тепліше. Більш того, температурна картина вирівняється і на півночі показники температури зростуть до 17 градусів тепла. При цьому опади продовжать атакувати Західну Україну. Однак синоптики запевняють, що дощі не будуть сильними.

Прогноз погоди на п'ятницю, 26 жовтня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 27 жовтня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 28 жовтня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 29 жовтня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

З чим пов'язане різке потепління, "Апострофу" розповів керівник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик.

"Майбутнє потепління пов'язане з перебудовою баричного поля (розподіл атмосферного тиску, - "Апостроф"), змінюється напрямок повітряних мас. Зараз воно північно-західне, зміщується на захід і південний захід, а на півдні завжди тепліше, за рахунок цього і йде потепління", - пояснив синоптик.

За словами Білика, теплі температури затримаються в Україні на тиждень.

"Очікується, що така погода буде триматися весь наступний тиждень. Правда, на заході очікуються невеликі дощі, але температури там будуть досить високими для цієї пори року: до 20 градусів денні температури, а на півдні навіть до 22-23 градусів. Попередньо, близько 10 днів, до 5-7 листопада Україна буде залишатися в такому полі підвищеного тиску. У кінці наступного тижня трохи почне холоднішати на сході України: повітря йтиме з районів центральної Росії і нічні температури опустяться до 2-7 градусів тепла, а денні будуть триматися на рівні 10-15 градусів. На решті ж території буде досить тепла температура повітря в проміжку від 15 до 20 градусів", - розповів Білик.

Синоптик зазначив, що майбутнє потепління - останнє в цьому році. За півтора тижні температура повітря почне знижуватися.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга