Росія грає в демократію: як "звільненому" Захарченку на Донбасі заміну шукали - блогер Андрій Полтава

"Звільнення" Захарченка посилило міф, створюваний Росією

Блогер Андрій Полтава Фото: facebook.com/AndreyPoltava

Минулої неділі, 11 листопада, на території окупованих районів Донбасу пройшли "вибори глав республік" ДНР і ЛНР. Місцеві сепаратистські ЗМІ і до цього дня не замовкають, розповідаючи жителям в окупації, якими "чесними" і "демократичними" були ці "вибори". Яка мета цієї інформаційної атаки на уми людей, в бліц-інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий блогер, засновник "Вата шоу" АНДРІЙ ПОЛТАВА, який практично кожен день спілкується з адептами "русского мира".

- Андрій, очевидно, що після цих "виборів" ДНР і ЛНР ближче до Росії не стали, і ніхто їх туди не кличе. Яка, на ваш погляд, тоді була мета цієї постановки?

- Не дивлячись на те, що це невизнані терористичні угруповання, Росія все одно продовжує вдавати, що це "народні республіки", що там є якась подоба демократії. Це все створення видимості, для цього і проводилися ці "вибори". Як звільнили Захарченка? Його вбили. У них так звільняють. Сказати Захарченку: "Тебе звільнено", було якось незручно, ось і вирішили просто вбити. А тепер перевибори на його місце. Зрозуміло, що це просто цирк, такий самий, як і референдум у Криму - фікція.

- Цікавий нюанс: прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков після "виборів" у ДНР і ЛНР заявив, що в Кремлі до них відносяться "з розумінням". Що це взагалі за формулювання таке? На кого воно розраховане?

- Це все порожні слова, їм же треба щось говорити. Кремль це все організував, курирує ситуацію, звичайно, що вони це "розуміють" раз самі ж це організували. Вони це все транслюють перш за все для громадян своєї країни, підтримуючи міф про те, що там "вільні республіки", які пригнічують прокляті "укри".

- А самі сепаратисти, або російські ватники, як відгукуються про "вибори"?

- До речі, якось цього разу у них пройшло все мовчки. Зазвичай, подібні новини вони відразу ж доносять. На даний момент перше, що їх зараз хвилює, це те, що у нас газ подорожчав. Все, як за методичкою, цікавляться саме цим. Вони вважають, що для них це великий успіх, а для нас - повний крах, а "республіки" їх якось не дуже хвилюють зараз.

- В одному з пропагандистських шоу на телеканалі "Росія-1" показали фрагмент "Вата шоу", в якому ви назвали окупантів "свинорусами". Ведучі тоді сказали, що ви пробили дно. Як вам така популярність?

- Реклама взагалі... Жодної копійки не заплатив. Є такий жарт: "Виявляється "за розпалювання ненависті" - це стаття, а я думав це тост". Це ж все пішло з подачі Шарія (Анатолій Шарій, проросійський блогер, - "Апостроф"), який чомусь вирішив, що "свинорусі"- це росіяни. Насправді, з відео чітко зрозуміло, що "свинорусі"- це ті росіяни, які підтримують окупацію України, Криму і вбивства українців. Тому я не соромлюся і продовжую говорити, що вони для мене - "свинорусі". А взагалі, з приводу дна, вже хто-хто, а вони б точно мовчали. Вони давно вже його пробили і почали копати, зі своєю пропагандою, "розіпнутими хлопчиками в трусиках", "згвалтованими бабусями" і всім іншим.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Эксперты скептически отнеслись к идее введения ограничений по работе консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офицер Евгений Тихий - о помощи Украине, попытках россиян осуществить новое наступление и вероятности контрнаступления ВСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офицер бригады Рубеж Владимир Черняк рассказал о ситуации в Часовом Яру и планах россиян захватить город