RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Комфортний сюрприз: синоптики розповіли про погоду на тиждень

До кінця тижня в Україні буде тепліше

До кінця тижня в Україні буде тепліше Фото: УНІАН

Зимові температури повітря поступово закріплюються на території країни, а ожеледь з кожним днем сковує все більше вулиць українських міст. За прогнозами синоптиків, найближчим часом стовпчик термометра опуститься ще нижче, а в деяких регіонах випаде сніг, але на вихідних очікується теплий "сюрприз". Якою буде погода цього тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 20 листопада, в більшості регіонів країни очікується суха погода. Лише на сході України пройдуть дощі з мокрим снігом. Найтепліше в цей день буде в Криму: 7-9 градусів вище нуля вдень і вночі. Трохи прохолодніше в Закарпатській області: 5-7 тепла вдень і близько 1 градуса морозу вночі.

На решті території Західної України і в південних областях денні показники температури коливатимуться від 0 до 2 градусів тепла, а нічні - від 1 тепла до 4 морозу. На півночі, в центрі та на сході України в цей день стовпчик термометра покаже 1 градус морозу в денний час доби, а після заходу сонця температура впаде ще на 3-4 градуси нижче нуля.

У середу, 21 листопада, ситуація з опадами зміниться кардинально: на сході очікується суха погода, а ось у західних областях синоптики прогнозують сніг протягом усієї доби. Дощ з мокрим снігом в цей день очікується і в Одеській області. В цілому ж температурна картина не зміниться: від 1-2 градусів тепла 1 морозу покажуть термометри по всій Україні, крім Криму та Закарпатській області. Там будуть триматися комфортні 3-7 градусів вище нуля.

У четвер і п'ятницю, 22 і 23 листопада, небо над Україною буде хмарним, проте істотних опадів синоптики в ці дні не прогнозують. Денні температури повітря перебуватимуть все в тому ж проміжку - від 1 морозу до 2 тепла, а ось вночі буде вже холодніше. У центрі, на півдні, сході, заході і півночі України вночі стовпчик термометра опуститься до 7-8 градусів морозу. Тільки на Закарпатті вночі буде відносно тепло: від 1 тепла до 1 морозу.

Прогноз погоди на вівторок, 20 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 21 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 22 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 23 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 24 листопада Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

У суботу, 24 листопада, температурна картина залишиться без змін, а ось велика ймовірність опадів у вигляді дощу і мокрого снігу з'явиться на півдні, сході, півночі і в центрі України. Над західною частиною країни в цей день очікується ясне сонячне небо.

Нарешті, в неділю трохи потеплішає: 1-3 градуси тепла синоптики прогнозують по всій території країни крім Криму та Закарпаття: там стовпчик термометра підніметься до 6-8 градусів з позначкою "плюс".

Читайте також

Курс на війну: що чекати на фронті після виборів Путіна

Військові експерти та аналітики розповіли, чого чекати на фронті після переобрання Путіна

Батальйон "Інвалід": всіх непридатних 2-3 групи на перекомісію

Депутати хочуть відправити на перекомісію інвалідів 2-3 груп - добре хоч першу не чіпають

Ракетні удари по Одесі: які цілі переслідує ворог

Терористичні удари Росії по Одесі спрямовані на залякування людей та провокацію хаосу